Vishandel Ostendia “Wat een geklungel is me dat toch met de werven in onze straat. De werken willen maar niet opschieten. Hoe komt dit?”

“Plotseling vinden ze het nodig om een defect dat 2 jaar onaangeroerd ligt (stenaertsberg) toch plotseling op te breken. Dit terwijl de bereikbaarheid al een ramp is, gaan ze het de mensen nog wat moeilijker maken om tot bij de handelaars in schepen de jonghstraat/hamelstraat/Houtmarkt/Ridderstraat/… te geraken. Al goed dat Koppie Kopie een duidelijk plan gemaakt heeft, want op het stadhuis lukt dit niet…”
“Vandaag hebben ze welgeteld 50 meter puin opgebroken (2 camions, zie foto) en wat stenen aan en afgevoerd. Dat was het dan, toen moesten ze plotseling naar stenaertsberg omdat er een groot waterlek was (dat komt door al die voorbereidende studies). Ons hebben ze altijd geleerd; je begint aan iets, en je werkt het af.”
“Op 1 week gaat het hier niet vooruit, enkel de mensen die de stenen leggen doen goed hun best. Maarja die zijn afhankelijk van degene die de voorbereiding doen… en dat gaat met heel veel horten en stoten. De processie van Echternach is er niets tegen! Foto’s voor en na nemen heeft geen zin, want dan kan je beter zeggen; zoek de verschillen.”
“6 maanden zijn ze al bezig, aan zo een kleine straat, en nog zie je amper vooruitgang.”

“Ik vraag me af of er mensen op het stad zijn die de werken wel opvolgen en rekening houden met de gevolgen voor de handelaars.”