De schoonheidsinstituten hebben hun deuren nu ook al een aantal weken mogen heropenen. Zij volgen de strikte maatregelen op die ze van de beautyfederatie krijgen. Zaakvoerster Agna Smeets van Schoonheidsinstituut Sensi in Sint-Truiden geeft ons een zicht over de stand van zaken.
3/06/20 – Feyza Ozcan

De lockdown heeft ervoor gezorgd dat heel veel sectoren volledig zijn stilgevallen. Bedrijven zijn op zoek moeten gaan naar alternatieven zoals een online webwinkel of verkoop aan de hand van sociale mediakanalen. Agna Smeets heeft zich tijdens de lockdown ook geconcentreerd op online verkoop door producten te promoten op Facebook en 3800online van Sint-Truiden.

Bij de heropening van schoonheidsinstituten werd er natuurlijk rekening gehouden met de maatregelen inzake hygiëne etc. Het personeel draagt een dubbele bescherming (masker en schild) omdat zij dicht bij de klant staan bij behandelingen. Ook de klanten zijn verplicht om een masker te dragen. “De nageltafels en de winkeltogen zijn voorzien van extra plexiglas. Klanten mogen geen make-up testen, dat is allemaal goed voorzien. Dus dat heeft hen toch wel over de drempel gezet om terug te komen”, vertelt Agna ons. Daarnaast is het niet nieuw voor hen om veel water, zeep en ontsmettingsalcohol te gebruiken. “Wij doen ook gelaatsverzorgingen. Hierdoor zijn wij ook altijd met water en zeep bezig. Als we epilaties doen, is het sowieso met ontsmettingsalcohol”, luidt het. In het Schoonheidsinstituut Sensi worden ook alle stoelen zowel voor als na elke klant ontsmet. Dat doen zij in het bijzijn van de klant om hen het laten zien dat het een heel gedesinfecteerde ruimte is.

Ondanks de veilige en hygiënische omgeving zijn er toch een deel klanten die wat terughoudend zijn. “Enerzijds heeft dat te maken met hetgeen dat ze meegemaakt hebben bij bijvoorbeeld een familielid, dat maakt ze angstiger. En anderzijds zijn er mensen die nog een beetje bang zijn om besmet te geraken. Je merkt wel dat mensen nog niet los zijn en toch nog schrik hebben”, vertelt de zaakvoerster ons. Toch is verzorging iets wat primeert bij mensen om hun ook wel terug wat beter te voelen.

Agna wijst erop dat mensen de maatregelen moeten blijven respecteren en er niet mee moeten spotten. “Dat vind ik eigenlijk heel jammer dat mensen niet snappen wat  ze allemaal op het spel zetten. Alles is zo goed georganiseerd in de stad en jammer genoeg zijn er toch altijd mensen, buitenbeentjes, die zich er toch niet aan houden”.

De komende dagen gaat het schoonheidsinstituut ook heel veel acties doen. Die acties zijn dan niet cumuleerbaar met geschenkbonnen maar wel met de WelkomTerugBon van Sint-Truiden. Houd dus zeker de Facebook-pagina en de website in het oog!

 
https://www.instituut-sensi.be
https://www.facebook.com/SchoonheidsinstituutSensi/