De beslissing van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) dat kater Lee een spuitje moet krijgen, is onwettig. Dat heeft de rechtbank in Antwerpen beslist. De kater mag dus blijven leven.

Eerder vandaag werd bevestigd dat de kat mag terugkeren naar Peru. Dat liet de Peruviaanse ambassadeur in ons land aan federaal minister Denis Ducarme (MR). Daarmee is een oplossing gevonden voor het lot van de kater Lee, waarover de jongste weken veel te doen was, een poes die het land quasi verdeelde. 

Of Lee nu ook effectief naar Peru zal terugvliegen, is nog niet zeker. De Peruviaanse ambassadeur in België, Gonzalo Gutiérrez Reinel, zou Lee kunnen opvangen in zijn residentie in Brussel. Dat zou ook gebeuren met goedkeuring van Senasa, de Peruviaanse tegenhanger van het FAVV. Maar of het FAVV daarmee akkoord zal gaan, is nog een open vraag.

De advocaat van Selena Ali, die de kater mee naar ons land bracht, hoopt dat de zaak zo opgelost is, aangezien de gebouwen onschendbaar zijn volgens het verdrag van Wenen. Naar verluidt heeft de ambassadeur ondertussen al het eten voorzien en doet hij dit voorstel om de zaak eindelijk ontmijnd te krijgen.