Kempense meesteroplichtster was ook actief in Sint-Truiden

Algemeen

Oplichtster Ilse L. (41) uit Kasterlee is opgepakt door de politie nadat aan het licht kwam dat ze opnieuw tal van mannen en handelaars had opgelicht. De onderzoeksrechter heeft haar gisteren aangehouden.

Ilse L. werd al negen keer veroordeeld wegens oplichting. Ze probeerde stiekem de vrachtwagens te verkopen van een transportfirma waar ze werkte, ze verkocht 1.400 tickets voor een schlagerfestival dat niet bestond en ze troggelde tal van verliefde mannen hun spaargeld af.

“We ontvingen opnieuw meerdere klachten die allemaal gebundeld werden”, zegt het parket van Antwerpen in een mededeling. “De werkwijze blijft identiek. Er worden spullen gekocht, maar niet betaald. Vervalste aankoopbewijzen zouden verkopers om de tuin moeten leiden. In sommige gevallen werden de gekochte spullen meteen te koop aangeboden.”

Dinsdag werd de onderzoeksrechter gevorderd, die de vrouw in de loop van de dag heeft aangehouden. De feiten zijn gekwalificeerd als valsheid in geschriften, oplichting, misbruik van vertrouwen, inbreuken op de drugswet, inbreuken op de wapenwet, gewapende weerspannigheid en valse naamdracht. Vrijdag verschijnt ze voor de raadkamer.

“Het onderzoek wordt verdergezet”, aldus het parket.
Een van haar slachtoffers was Foto Robyns in Sint-Truiden. Frank Deltour verwoordt het zo op Facebook: “Ik wil mij excuseren dat ik misschien de laatste tijd niet echt vrolijk en vriendelijk was. Maar eind april heeft Ilse L. een paar zaken bij mij gekocht en nooit betaald. Samen met de vereffening van Euronics zijn dit 2 zware tegenslagen op korte tijd. Tot 17 juni heeft ze me aan het lijntje gehouden. Zelfs toen ik bij de politie zat voor het PV, beloofde ze aan de dienstdoende inspectrice om enkele dagen later te komen betalen. Natuurlijk heeft ze nooit betaald. Maandag heeft het gerecht haar opgepakt en ik hoop dat ze haar verdiende straf krijgt.”
En wij met Frank.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Zou jij een goeie brandweerman of -vrouw zijn?

De brandweer van Hulpverleningszone Zuid-West Limburg is op zoek naar enthousiaste mensen die brandweerman of -vrouw willen worden. De Hulpverleningszone Zuid-West Limburg is zijn op zoek naar een brandweerman of brandweervrouw in beroepsstatuut. Omdat het gaat om een opleidingsplaats, kan je in deze functie als brandweerman of -vrouw flexibel ingezet …

Algemeen
Hittemaatregelen in Gingelom

Wegens de extreem hoge temperaturen werd besloten om de openingsuren van het gemeentelijke sorteerpark aan te passen en wordt het Park van de Vriendschap gesloten in Gingelom. Deze week zal het sorteerpark doorlopend open zijn van 7u00 tot 14u00. Buiten deze uren is het sorteerpark gesloten. Ook de avondopening op …

Algemeen
Politie Hasselt stelt 36 corona-pv’s op

Afgelopen weekend stelde de politie Limburg Regio Hoofdstad 36 processen-verbaal op voor het overtreden van de coronamaatregelen. In de meeste gevallen ging het over het niet dragen van het mondmasker. Op drie dagen tijd werden er 35 pv’s opgesteld voor het niet-dragen van het mondmasker. 24 boetes werden uitgeschreven in …

%d bloggers liken dit: