In De Beemden in Landen werden twee sequoia’s geplant  ter ere van de jeugd en de senioren. Door het planten van deze bomen wordt symbolisch de verbinding tussen jong en oud benadrukt. 

Anke Gijsenberg, voorzitter van de jeugdraad, en Simon Gysemberg, voorzitter van de seniorenraad, kwamen maar al te graag een handje toesteken bij deze symbolische boomplanting ter ere van de doelgroep die zij vertegenwoordigen. Om de verbinding volledig te maken, zal er op 23 mei, tijdens de interlevensbeschouwelijke ontmoetingsdag, een derde sequoia worden gepland door vertegenwoordigers van de verschillende levensbeschouwingen uit Landen. 

Het planten van de sequoia’s past in het groter geheel van de heraanleg van het domein De Beemden.  “Met het planten van deze sterke bomen willen we graag stilstaan bij de veerkracht van onze jeugd en de senioren”, vertelt Saartje Ieven (L’anders), schepen van jeugd.  “Een sequoia heeft een lange levensduur dankzij zijn natuurlijk vermogen om vuur en vele soorten bederf te doorstaan en symboliseert alzo welzijn en veiligheid”, vervolgt Gary Peeters (CD&V), schepen bevoegd voor senioren.