Michel Reniers en zijn moeder waar hij heel zijn leven bij woonde werden tegelijkertijd opgehaald door de 100. Michel belandde maar liefst 5 volle maanden in het ziekenhuis om tegen het virus te veschten. Zijn mama overleed aan Covid-19.

Over een dikke week zijn we een jaar verder. Michel kwam na 5 maand hospitalisatie, 148 dagen, weer in zijn huisje.  Alleen nu, zijn moeder is er niet meer. Hij trekt goed zijn plan, stevig omringd door zussen en broers. Hij stelt het goed en gaat meermaals per week naar de revalidatie in het ziekenhuis. Maar door zijn lange beademing is hij definitief zijn stemvolume kwijt.

Hij fluistert nu, maar neemt er vrede mee. In Leuven werd even gevreesd dat hij niet meer zou kunnen spreken, noch eten of drinken. Dat eten kwam ook weer goed! De verdwenen kilo’s komen er langzaam maar zeker weer bij.

Ondertussen is Michel Reniers ook kandidaat vrijwilliger voor het vaccinatiecentrum geworden en wil hij graag zo zijn steentje terug bijdragen als dankbaarheid voor de vele zorgen die hij zelf kreeg. En hoe kan je de maatschappij beter bedanken door voor diezelfde maatschappij iets terug te doen.