Nicky Hayen, de STVV-trainer die KRC Genk in eigen huis versloeg, wordt T1 van Waasland-Beveren. Hij is zopas door de club voorgesteld. Hiermee worden de geruchten bevestigd dat hij naar het Waasland trekt zodat STVV op zoek moet naar een nieuwe T2.

Nicky Hayen (39) is de nieuwe hoofdtrainer van Waasland-Beveren. Hayen volgt de Fransman Arnauld Mercier op, die eind februari ontslagen werd. Sindsdien was Dirk Geeraerd op interimbasis de sportieve baas. Nicky Hayen tekende een contreact voor onbepaalde duur. Hij krijgt dan ook bij de Waaslandse club, van wie het nog niet zeker is of ze in 1A of 1B zal aantreden, de kans om op lange termijn te werken.

Hij zal bij STVV zeker de geschiedenis ingaan als de trainer die de historische zegen op KRC Genk bewerkstelligde als interim-trainer toen Brys ontslagen werd.

“Ik wil dat de spelers hun grenzen verleggen. Of ik een strenge coach ben? Ik ben streng, maar rechtvaardig op een menselijke manier”, zegde Nicky Hayen. “Er zal heel veel discipline geëist worden.”

Of dat in 1A of 1B zal worden, maakt hem weinig uit. “Waarom? De werking blijft toch hetzelfde. Mijn beslissing om te tekenen staat los van 1A of 1B. We moeten het negatieve achter ons laten. Met welke spelers en welke technische staf? Dat gaan we de komende dagen bespreken.”