Cindy Monard zal op 1 januari 2023 de fakkel van algemeen directeur op zich nemen. “Dit is een goede keuze omdat haar hart voor de volle 100 procent bij de zorg ligt”, zegt Bernard Himpens, voorzitter van de raad van bestuur.

“Ik wil samen met al mijn toekomstige collega’s van het Sint-Trudo Ziekenhuis een warme en kwaliteitsvolle zorg aanbieden aan elke zorgvrager”, reageert Cindy Monard op haar aanstelling als algemeen directeur van het Trudoziekenhuis. Prof. dr. Bernard Himpens, voorzitter van de raad van bestuur Sint-Trudo bevestigt: “Wij zijn zeer verheugd met de aanstelling van Cindy Monard als algemeen directeur. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in de gezondheidszorg op alle niveaus. Ze wist ons te overtuigen met haar ingesteldheid en visie. Uit alles blijkt dat haar hart in de zorg ligt en haar aanpak daarin sterk gericht is op samenwerking.”

Rijk gevulde loopbaan

Cindy Monard is master in de klinische psychologie en master in management en beleid van de gezondheidszorg. Daarnaast heeft ze zich continu op allerlei zorgtopics bijgeschoold. Haar loopbaan begon aan de KU Leuven als assistent, om vervolgens meer dan 12 jaar actief te zijn in az Vesalius in Tongeren, waarvan de laatste twee jaren als lid van het directiecomité. Sinds 2014 is Cindy algemeen directeur van het Medisch Centrum Sint-Jozef in Munsterbilzen. Daarnaast is zij momenteel bestuurslid in AZ Herentals, in AZ Klina, bij Obasi vzw en is ze auditor bij NIAZ/Qualicor.

De nieuwe algemeen directeur heeft een warm hart voor patiënten en zorgmedewerkers. Cindy Monard: “Het doel dat ik graag wil blijven nastreven samen met alle toekomstige collega’s in Sint-Trudo Ziekenhuis is een warme en kwaliteitsvolle zorg aanbieden aan elke zorgvrager. Dit is iets wat elke zorgmedewerker drijft. Daarom wil ik voor elk van die zorgprofessionals een optimale werkcontext creëren. Ik hecht veel belang aan samenwerking op alle niveaus én met de patiënt en zijn familie. Dat is volgens mij cruciaal om een optimale zorg te bereiken. Ik kijk er enorm naar uit om hier samen met het hele team werk van te kunnen maken in Sint-Trudo”, besluit ze.

De nieuwe algemeen directeur Cindy Monard

Foto – © Sint-Trudoziekenhuis