Op de Kennedylaan, de parallelweg naast de N80 waar de Delhaize en de Honda garage zich bevinden, zijn de werken gestart om meer plaats te maken voor voetgangers en fietsers. Er wordt een nieuw fietspad aangelegd waardoor de verbinding voor fietsers die van en naar het stadscentrum fietsen veiliger zal zijn. Daarnaast komt er een voetpad en een voetgangersoversteekplaats.

De werken duren enkele weken en leveren lokale hinder op voor voetgangers en fietsers. Ter hoogte van de autohandelaar is de parallelweg Kennedylaan tijdens de werken niet in gebruik. Lokaal autoverkeer kan de parallelweg wel oprijden net voorbij de Luikersteenweg en weer verlaten ter hoogte van de supermarkt.

“We vervangen de klinkers van het fietspad door een comfortabele asfaltverharding”, vertelt Sep Vandijck van het Agentschap Wegen en Verkeer. “Dit doen we vanaf parallelweg Kennedylaan tot net voor tuincentrum. Waar het fietspad de parallelweg kruist, krijgt het fietspad een opvallende, rode kleur. Op het uiteinde van de parallelweg Kennedylaan, die uitgeeft op de Tongersesteenweg, breken we de wegverharding in klinkers op. Die vervangen we door een wegdek in asfalt. Aan beide zijden van de parallelweg, ter hoogte van de autohandelaar leggen we een voetpad aan, samen met een voetgangersoversteek.”

De werken zijn inmiddels gestart en duren enkele weken.

Foto – ©Rudi De Cock