De ontwikkeling van de COVID-19 pandemie laat niet toe om op een veilige en kwaliteitsvolle manier een carnavalstoet  te organiseren. De Raad van Elf werkt samen met het stadsbestuur een alternatief programma uit zodat er op carnavalsmaandag toch een carnavalssfeer samen met de kermis kan zijn.

“Elk publiek evenement buiten van meer dan 100 moet volgens strikte richtlijnen verlopen: covid-safe ticket, anderhalve meter afstand en het verplicht dragen van een mondmasker. Carnaval vieren onder deze omstandigheden is praktisch onmogelijk. Niet getreurd, momenteel werken we hard aan een creatief en alternatief programma. Hou zeker de mediakanalen in de gaten. Samen met de horeca en de lokale handel wensen we onze stad op carnavalmaandag onder te dompelen in een carnavalsfeer. Op de groenmarkt zal er onder meer een kinderprogramma worden aangeboden en voor de volwassenen gaan we op zoek met de horeca naar een leuke beleving. Ook in 2022 zal het in Sint-Truiden dus niet aan de nodige carnavalsfeer ontbreken,” aldus Jo Sneyers Opper van de Raad van Elf, Veerle Heeren, burgemeester en Hilde Vautmans, schepen van Carnaval. Middenstand en Handel.

Het is niet meer dan normaal dat de verantwoordelijken deze beslissing namen, nadat covid-19 in het voorjaar van 2020 keihard toesloeg in Sint-Truiden, en dat sommigen toen, weliswaar zonder harde bewijzen, met de vinger naar de carnavalsoptocht van Verloren Maandag wezen, voor de hevigheid van de pandemie in de Trudostad. Ook vorig jaar nam het bestuur deze beslissing en het is maar zeer de vraag of carnavalminnend Limburg niet beter een uniforme beslissing had genomen voor alle carnavalsoptochten in het voorjaar in onze provincie.