Stroppen en vallen… helaas komt het nog veel te vaak voor en gisteren was er helaas weer een voorbeeld van. Uit Bierbeek kwam bij de Animal Rescue Service een oproep binnen van mensen die een kijkje gingen nemen op hun weide.

Ze zagen rare bewegingen aan de andere kant van de weide aan de omheining. Bij het dichterbij komen zagen ze een vos spartelen om los te komen uit een strop.

Bij aankomst van vrijwilliger Steven kregen ARS de eerste update. Het ging wel degelijk om een strop bevestigd langs een kippen weide waar ook 2 dode kippen lagen. De Politiezone Bierbeek/ Boutersem/ Holsbeek/ Lubbeek werd meteen verwittigd om de nodige vaststellingen te doen van deze illegale praktijken!  De vos was nog ontzettend strijdlustig en met wat moeite kregen de vrijwilligers van ARS hem veilig uit de strop. Hij leek op het eerste zicht niet zwaargekwetst maar voor de zekerheid kreeg hij een trip naar het Natuurhulpcentrum cadeau voor nazicht. Hij zat dus nog niet lang in de strop en dus kon hij snel weer de natuur in.

Tussen haakjes, de ophok- of afschermingsplicht voor alle vogels en pluimvee, uit voorzorg tegen de vogelgriep, is nog steeds van kracht. Wie als particulieren kippen heeft, moet deze dieren dus ophokken of afschermen met een net. Sinds 20 februari is er wel een versoepeling voor roofvogels.

img_2339ARS komt ook voor minder spectaculaire dingen aan huis. In Zepperen zat er een duif in de schouw van de openhaard te fladderen. Na een uur werken en wat sleutel- en schoefwerk haalde Mathieu de bosduif eruit en ook zij mocht even op rust want bij de operatie had ze er redelijk wat pluimen bij ingeschoten. Wie een dier in nesten ziet, mag daarvoor 0499 89 98 99 bellen. Deze vrijwilligers komen gratis helpen, Wil jij hun goede doel steunen zodat zij het perfecte materiaal kunnen aanschaffen zo goed en efficiënt mogelijk te werken? Aarzel zeker niet om een bijdrage op te storten op hun steunrekening! BE17 0018 7087 9921