Zowel politievakbonden, de Vaste Commissie van de Lokale Politie als veel mensen van de straat spreken hun steun uit voor de agent uit Roeselare die hardhandig optrad tegen een 39-jarige man die weigerde een mondmasker te dragen waar het verplicht was.

Het valt misschien niet goed te keuren dat de agent een vuistslag gaf omdat de 39-jarige man na herhaaldelijk aandringen zijn mondmasker niet opzette en verbaal zeer agressief en intimiderend was.

Wat zou jij ervan vinden indien iedereen hier in de stad Sint-Truiden zou zeggen ik draag mijn masker niet. De politie zou machteloos staan. Het gaat hier echter om de volksgezondheid en de erkenning van de taken en het respect voor de politie. De vraag rijst nu of gemeenschapswachten deze taak kunnen op zich nemen en de mensen sensibiliseren… maar er zijn toch altijd karottentrekkers tussen die dan geverbaliseerd wensen te worden.

Vroeger was er een groot respect voor het blauw op straat en moest je ernaar luisteren. Waar is dit respect nu naar toe?