Laat jezelf en je gezin op zaterdag 18 december 2021 van 18 uur tot 21 uur onderdompelen in een sfeer van warmte en gezelligheid tijdens “Lichtjes in het park”.

Het stadspark wordt omgetoverd tot een feeëriek schouwspel met honderden kaarsjes, lichtjes, sfeervolle muziek, vuurshows en straatanimatie. De warme kleertjes die je kindjes niet meer passen worden tijdens dit event ingezameld en later verdeeld aan Truiense organisaties die zich inzetten voor gezinnen die het net iets moeilijker hebben. Kom genieten en laat je verwonderen tijdens het warmste event van het jaar dat vorig jaar meer dan 7.000 bezoekers trok!

Schepen Hilde Vautmans op Radio TrudoFM: “Lichtjes in het Park wordt een supergezellig evenement, maar ook coronasage met de nationale richtlijnen zoals CVT en mondkapjes en het respecteren van de looprichting. Het is een mooi en ook ingetogen gegeven dat we voor de derde keer organiseren op de dag dat de winter begint, en toch is het elke keer anders.”
“Belangrijk om weten is dat we op deze avond aan iedereen vragen om eens te kijken of er niet gebruikte warme kinderkledij in de kast zit en die ook mee te brengen. Vorig jaar verzamelden we 3500 stuks en dat willen we zelfs verbeteren”, aldus Hilde Vautmans, schepen van Toerisme.

Volgens de schepen was 2021 een moeilijk en vaak dramatisch jaar. Handel, horeca en industrie, maar ook de gewone mensen hebben erg geleden onder corona en onder de maatregelen. “Voor 2022 wens ik al die mensen het einde van de coronacrisis toe. Het wordt ook een speciaal jaar. In januari word ik schepen van Lokale Economie en kan ik me op de Truiense handel, middenstand en markten gooien. Ik ben er klaar voor”, besluit schepen en Europees Parlementslid Hilde Vautmans.