Manon Desair (19) uit Heers is woensdagavond om het leven gekomen na een dodelijke val aan de trappen van de Naamse citadel. Dat heeft het parket vandaag gemeld. Manon is chiro-leidster in Vechmaal en een eerstejaars rechtenstudente van de Universiteit van Namen. 

 

De chiroleidster en studente had er afgesproken met enkele vrienden, maar viel plots van de trappen, ongeveer twintig meter naar beneden. Volgens de eerste bevindingen van het onderzoek gaat het om een ongeval. “Verschillende getuigen hebben dit ook bevestigd”, zo stelt het parket. Nog volgens het parket van Namen ging het om een noodlottig toeval. “Enkele studenten hadden zich bij de citadel verzameld om samen van de avond te genieten. Manon is ongelukkig van een trap gevallen”, aldus de adjunct-procureur.

De Universiteit van Namen besloot om de lessen aan de rechtenfaculteit in de namiddag op te schorten. Studiegenoten en vrienden verzamelden in het Louise-Marie-park om hun verdriet te delen.

Manon stond bekend als een enthousiaste leidster bij chiro Harlekijn uit Vechmaal. Daar werd inmiddels de chiro-vlag half stok gehangen aan de vlaggenmast. “Ik leef zo hard mee met jullie allemaal, familie en vrienden. Ze was een topmeid, al van in het begin een chiromeid in hart en nieren. Van kleinsaf al altijd paraat in haar chirorokje en altijd met een grote lach op haar gezicht. Een heel dikke knuffel voor iedereen! Zorg voor elkaar. ❤ Rust zacht, lieve meid”, aldus Ellen Adams op de Facebook-pagina van Chiro Harlekijn.

 

Veel sterkte gewenst aan de familie en de chiro van Vechmaal