De coronacrisis verhindert tot op de dag van vandaag alle sportactiviteiten. STVV en haar spelers kwamen daarom overeen om de spelerslonen tijdelijk te verlagen.

Samen met de spelers ondersteunt STVV het Sint-Trudo ziekenhuis in hun strijd tegen het coronavirus. Met deze financiële steun kan het Sint-Trudo ziekenhuis 3D-geprinte mondmaskers en herbruikbare kledij aankopen. De club wil haar spelers bedanken voor hun inzet tijdens deze moeilijke periode.

Jordan Botaka, de kapitein van de ploeg: “De huidige situatie in de wereld heeft ons doen beseffen dat we dit als team moeten oplossen. Ik spreek niet enkel over STVV maar over ‘FC De Humaniteit’. Zien dat de stad waarin we leven en waarvoor we spelen zo hard getroffen is in België heeft wat met ons gedaan. Daarom hebben we besloten een deel van onze salarissen te doneren aan het Sint-Trudo ziekenhuis. Op die manier hopen we van waarde te kunnen zijn voor de verzorgers, dokters en patiënten. Samen staan we sterk en samen komen we hieruit”.

David Meekers, STVV-voorzitter: “STVV leeft mee met Sint-Truiden en heel Haspengouw in deze moeilijke tijden. Het is dan ook niet meer dan logisch dat wij samen met onze spelers het Sint-Trudo ziekenhuis ondersteunen. Onze dankwoorden voor iedereen in de zorgsector kunnen niet luid genoeg klinken. We kijken allemaal vol vertrouwen uit naar de toekomst”.