STVV en Mechelen delen de punten en bewijzen dat het verschil tussen de linker en rechterkolom minimaal is.

STVV en KV Mechelen trapten vanavond de 30e speeldag op gang. Malinwa is nog altijd in de running voor een plek in de top vier, maar kan zich na het gelijkspel tegen Cercle Brugge geen nieuw puntenverlies meer veroorloven. STVV is gered en de echte optimisten geloofden nog in Play-Off 2. Maar dat zou wel een wishfull thinking kunnen zijn.

In de eerste helft zien we een goed Mechelen, met veel balbezit, maar dat zijn we al gewoon van de tegenstanders van STVV. Dat balbezit van 70 procent resulteert op het halfuur in de 0-1, op dat ogenblik niet onverdiend. Met nog een kans voor kanarie Konate en de door Bert Put vergeten rode kaart voor Mechelaar Van Drongelen wordt de eerste helft afgerond.

In de tweede helft is Mechelen nergens meer. Na afloop is het balbezit zelfs in evenwicht, dat is meteen het bewijs voor de betere helft van STVV. De Kanaries nemen het initiatief en creëren kansen. Een van die kansen wordt op het uur verzilverd door Joao Claus. De Braziliaanse spits, die getekend heeft voor een Amerikaanse club (al zeggen berichten dat hij tot eind 2022 bij STVV zou blijven), knalt de 1-1 prachtig in één tijd binnen op voorzet van Hara. Vanaf dan is Mechelen nergens meer. In minuut 65 en 70 neemt Wolke Janssen de Mechelse goallie Thoelen in het vizier, maar die redt telkenmale. In minuut 81 redt ref Put de Mechelaars van een verdiende achterstand. Hara zet door op links en wordt in de rechthoek getorpedeerd door Vanlerberghe. Heel België ziet de bal op de stip, behalve ref Put en de VAR (Boucault)

We krijgen slechts 5 minuten extra na de lange verzorging van keeper Thoelen, en in die blessuretijd redt diezelfde voor dood gewaande Mechelaar toch nog een punt voor Malinwa en Vrancken: Kagawa stuurt een pegel naar de linkerbenedenhoek, maar Thoelen redt de meubelen.

Met deze 1-1 zijn beide ploegen geen ene moer verder, Mechelen voor PO1 en STVV voor PO2. Volgend weekend moet STVV naar Genk waar we hopelijk een even leuke pot voetbal te zien krijgen.