Dat het voor de Kanaries geen leuke avond zou worden stond in de sterren geschreven, maar dat er na het halfuur al tegen een achterstand van 3-0 moest opgekeken worden, dat had niemand verwacht.

War het eerste kansje nog voor STVV, daarna was het alles Gent war de klok sloeg. Tijdens de eerste vijf minuten zou je nog kunnen gedacht hebben dat de match bij AS Roma nog in de Gentse kuiten zat, maar in de 8ste minuut speelde David met een fijn hakje Kvitilaia vrij en die ging (maar al te graag) over het been van Garcia. David promoveerde zichzelf tot topschutter: hij zette de penalty om ondanks het feit dat Steppe nog bij de bal geraakte.

STVV hapte naar adem: In de 12de minuut gaf Odjija zich zelfs bijna een verjaardagscadeau, maat Steppe hield de 1-0 op het bord. Niet voor lang echter: een gemeten voorzet van Kums, een slapende Truiense verdediging en Kvitilaia zorgden voor de 2-0.

In de 19de minuut hield de scheidsrechter Gent van een 3-0 door de kopbalgoal van Plastrum wegens buitenspel af te keuren maar de 3-0 liet niet op zich wachten. Zeven minuten later opende Chakvetadze mooi op David en Steppe had geen verhaal tegen de knal van de Canadees.

Het meesterschap van Gent stond buiten kijf, de Kanaries waren niet in staat de bal bij te houden. Steppe moest zelfs Kvitilaia nog van een tweede goal houden. Toch was STVV na de eerste helft uitgeteld.

Lee mocht in de plaats van Durkin opdraven, en die liet zich in de 59ste minuut zien met een schot van ver na breed leggen van Colombatto, maar Kaminsky redde. Even dachten we dat Gent de match over de 90ste minuut wilde slepen en krachten sparen voor de return tegen AS Roma, maar in de 62ste minuut bereidde Castro-Montes een mooie actie voor, bediende weer David die met zijn hattrick zijn applausvervanging kreeg nadat hij de 4-0 scoorde. Toch was STVV nog niet helemaal dood. In de 67ste minuut schoot Asamoah op doel, maar Sizuki was sneller op de bal dan de Gentse verdediging en spijkerde de eerredder op het bord: 4-1.

Naar het matcheinde toe claimde Gent (of nog beter de flauwe commentator op Play Sports) nog een paar penalty’s maar zelfs de VAR moest niet tussenkomen zodat we kunnen besluiten dat commentatoren ook vaak aan wishfull thinking doen in plaats van neutrale berichtgeving te verzorgen.

STVV leed uiteindelijk een pijnlijke en verdiende nederlaag: Gent was individueel en collectief duidelijk de meerdere en de Kanaries, ze slepen zich naar Play-Off 2 toe. De STVV-supporters bleven op hun honger en kunnen misschien tijdens de terugreis even stoppen in Aalst om zich daar op te warmen voor het carnaval morgen in de Trudostad, want van enige rehabilitatie was er deze avond geen sprake!