Verschillende deelgemeenten van Sint-Truiden hebben al jaren te kampen met water- en modderoverlast. Bebouwing in lager gelegen gebieden krijgt bij zware regenval te maken met water- en modderstromen van hoger gelegen velden en akkers. Daarnaast spelen de waterlopen, riolerings- en wegeniswerken ook een rol in het verwerken van overvloedige regenval.

Om toekomstige waterschade op haar grondgebied maximaal te beperken, werkt Sint-Truiden met een gecoördineerd driesporenbeleid met maatregelen rond sensibilisering, regelgeving en terreiningrepen.

Eén van deze maatregelen maakt het voor inwoners mogelijk om een subsidie aan te vragen bij de stad voor waterpreventieve maatregelen aan de woning zoals beschermdijken, verwijderbare schotten, waterdichte coating of drempels voor een ondergrondse garage, etc.

Wil jij ook een subsidie voor waterpreventieve maatregelen aanvragen? Stuur een mailtje naar info.infrastructuurwerken@sint-truiden.be of dien een schriftelijke aanvraag in bij de stad Sint-Truiden, dienst Infrastructuurwerken, Kazernestraat 13, 3800 Sint-Truiden.