Tal van gezinnen maar ook professionelen, worden getroffen door een overlijden. Geen afscheid kunnen nemen, mensen zien sterven in eenzaamheid: de dood staalhard toe dezer dagen.

 de Coronacrisis maakt het voor heel veel families onmogelijk om de laatste dagen en uren zoveel mogelijk samen door te brengen met hun dierbare die stervende is. Afscheid nemen op afstand is erg moeilijk, heel wat partners, kinderen, kleinkinderen en vrienden worstelen met het beperkte contact, zoeken manieren om in verbinding te komen met hun dierbare en zitten met heel wat vragen.  

Of u nu verpleegkundige, zorgkundige, maatschappelijk werker, ergotherapeut, psycholoog, stagiaire of arts bent, elk overlijden raakt u altijd. De coronamaatregelen maken dat bewoners en patiënten van woonzorgcentra en ziekenhuizen geen bezoek meer mogen ontvangen en u de enige persoon bent waarmee de bewoner of patiënt nog contact heeft. Naast de onafgebroken dagelijkse intensieve zorgen, rekent de familie nu ook op u als brugpersoon om de tijd voor en na het afscheid van hun dierbare zo sereen mogelijk te laten verlopen.

Een luisterend oor
Zowel families als zorgverleners kunnen bij het Supportteam Rouwbegeleiding Corona terecht voor advies, steun, praktische handvaten en een luisterend oor.  Vanaf woensdag 15 april 2020 staat een supportteam van professionele rouwbegeleiders uit het ruime netwerk van rouwbegeleiders en docenten van Hogeschool PXL voor u klaar. U komt terecht bij één van deze ervaren hulpverleners, waaronder docenten van Hogeschool PXL met de nodige kennis van rouwbegeleiding.

U kunt gratis terecht bij het Supportteam, de rouwbegeleiders werken belangeloos en op vrijwillige basis.
Hoe werkt het?
Het Supportteam Rouwbegeleiding Corona biedt u op drie manieren steun:  

  • via een telefoongesprek
  • via een videogesprek
  • enkel voor Sint-Truiden: een fysiek gesprek in de kapel van het Capucijnenklooster, Clement Cartuyvelsstraat 10-12 in Sint- Truiden met inachtneming van de geldende veiligheidsmaatregelen;

Vervolgens selecteert u het tijdstip en de hulpverlener van uw keuze en laat u uw contactgegevens achter. Deze worden in het kader van het beroepsgeheim van de rouwbegeleiders vertrouwelijk behandeld en enkel aangewend om u te contacteren. U ontvangt een automatische bevestiging van uw afspraak en u wordt gecontacteerd. 

Afspraak maken met het supportteam?

Klik hier om een afspraak te maken met één van de rouwbegeleiders van het Supportteam.