De inwoners van Charleroi ‘Karolingers’ noemen is een historische flater van formaat, want met Karel de Grote en zijn Karolingers heeft de stad geen moer te maken. Wel met de Spaanse Koning Karel II, die zijn naam aan een van de grootste steden van het land gaf. Dus heten de inwoners van het centrum van het zwarte (mijn)land de Carolos.

Het is daar dat STVV deze avond naartoe moet om de operatie ‘redding’ verder te zetten. Nu ja, ‘verderzetten’ is misschien een groot woord na de wanprestaties van de voorbije weken die deze noodtoestand gecreëerd hebben. Want zoveel is zeker: er zijn nog vijf matchen te gaan en 210305-stvv2na de één op twaalf is STVV zeer dringend aan puntenwinst toe, PUNTEN, net punt. Want wat enkele weken nog een riante voorsprong leek is nu herleid tot een kloofje van vier punten met de voorlaatste. Peter Maes mag dan wel rust prediken, er moet wel voetbal op het veld komen, een ander voetbal dan we de voorbije weken zagen. Misschien wel met enkele gedurfde verschuivingen en een aantal onzichtbare figuren naar de bank te verwijzen… Het zal je maar gebeuren dat je volgende week naar Waasland-Beveren moet met een voorsprong van 3 punten. Dat wenkt niet alleen de barrage tegen een ploeg van 1B, maar zelfs de laatste plaats en 1B zelf!

Wie er zeker niet bij zijn, zijn Teixeira, rood geschorst, en Steuckers, gekwetst. En andere vervangingen? Als we alle bleke Kanaries van de voorbije weken zouden moeten op de bank zetten, gaat daar geen plaats meer zijn voor de technische staf.

Toch duimen we deze avond voor STVV. Op je favoriete sportzender te zien op vrijdagavond om 20.45 uur. Verslag omstreeks 23.00 uur op TruiensNieuws, tenzij er tussendoor spectaculaire dingen zouden gebeuren … zoals een 0-3 voorsprong bij de rust!