Een 41-jarige man uit Heers hangt zes maanden voorwaardelijk boven het hoofd omdat hij in 2020 twee keer naakt, verward en onder invloed van drugs, door de straat liep.

Op 9 april 2020 kreeg de politie van Sint-Truiden een melding binnen dat er een man naakt langs de straat in Gelinden (Sint-Truiden) zat. Agenten troffen hem poedelnaakt in de Populierenstraat aan. Hij reageerde door zijn tong uit te steken en dierengeluiden na te bootsen. Eenmaal bij positieven verklaarde de betichte dat hij een ongelukje tijdens het plassen had, en daarom zijn broek en onderbroek uitgetrokken had. Omdat het zo warm was, trok hij ook zijn T-shirt uit.

Twee dagen later was het opnieuw prijs, maar nu in de Burgermeestersstraat in Heers. Deze keer liep hij naakt rond met zijn kledij in een rugzak. “Ik heb het heel warm. In een opwelling heb ik me uitgekleed”, was zijn uitleg. De betichte verklaarde er niet bij stil te staan dat hij andere mensen of zelfs kinderen kon tegenkomen. Justitie stelde hem maatregelen voor, maar de veertiger vertikte het deel te nemen aan de procedure. Bijgevolg mocht hij het woensdag gaan uitleggen in de Hasseltse rechtbank.

Het parket vorderde zes maanden cel met uitstel voor openbare zedenschennis. Om hiervan te kunnen genieten, moet hij onder meer een vorming voor zijn seksuele afwijkingen volgen. De man uit Heers, die al elf correctionele veroordelingen opliep voor diefstallen en bezit van verdovende middelen, verscheen zonder advocaat in de rechtbank. Op 9 februari kent hij de prijs voor zijn exhibitionisme.