Bij de start van het nieuwe schooljaar gaan heel wat scholieren opnieuw of voor het eerst met de fiets naar school. Wees je ervan bewust dat veel kinderen nog niet zelfzeker zijn in het verkeer en let extra op wanneer je hen tegenkomt.

Ouders, leerkrachten, begeleiders en politie hebben een belangrijke voorbeeldfunctie. Als wij het goede voorbeeld geven, nemen kinderen en jongeren dat over.

Onze wijkinspecteurs en gemeenschapswachten staan ook terug op post aan de schoolpoorten om een extra oogje in het zeil te houden. Aarzel zeker niet om hen aan te spreken!

Een verkeersveilige schoolomgeving begint al op de eerste dag, als we allemaal samenwerken maken we er een mooi schooljaar van.

Met deze tips ga je veilig op weg:

https://www.politie.be/5376/nieuws/terug-naar-school

Deze tips zijn ook terug te vinden in onze “Politie- en Preventiekrant”, die deze week nog huis-aan-huis bedeeld zal worden.

En voor de snelheidsmaniakken…

Vanaf vandaag tot 4 september staat de Lidar opgesteld aan de Hasseltsesteenweg. Het is belangrijk dat snelheidsovertreders zich bewust worden van het gevaar dat ze voor zichzelf en voor anderen zijn wanneer ze zich niet aan de verkeersregels houden.