Vandaag zouden Telenet en Eleven Sports dan toch een overeenkomst gaan tekenen over de uitzending van het Belgisch voetbal. Telenet-klanten hoeven dan toch niet van provider te veranderen om het nieuwe voetbalseizoen te volgen.

Het Mechelse telecombedrijf staat dicht bij een akkoord met Eleven Sports, de nieuwe rechtenhouder van de Jupiler Pro League, over het live voetbal. De samenvattingen zouden net als de vorige jaren weer te zien zijn op Vier, een zender van Telenet-dochter SBS.

De eerste speeldag was vorig weekend alleen maar te zien op Proximus, Orange, Voo, TV Vlaanderen en de app van Eleven. De mensen met een toch niet zo goedkoop Play Sports abonnement stonden in de kou: geen voetbal op^hun tv en matchen achter gesloten deuren. Het zou dus FC De Kampioenen worden om toch wat voetbal in huis te halen. Dat leidde tot heel wat teleurgestelde reacties van kijkers, zowel bij Telenet als bij Eleven. Ook dat de samenvattingen niet op een Vlaamse openbare zender te volgen waren, lokte verontwaardiging uit.

Deze week werd er verder onderhandeld tussen Telenet en Eleven over het live voetbal en tussen SBS en Eleven over de samenvattingen. Een akkoord was woensdag in de maak en zou donderdag getekend moeten worden. Binnenkort zullen niet alleen de wedstrijden van 1A, maar ook die van 1B en het vrouwenvoetbal op Telenet te zien zijn. Dat gebeurt niet langer met de eigen omkadering van Play Sports maar op een speciaal daartoe ingericht kanaal, het Pro League Eleven-kanaal. Als er meerdere wedstrijden tegelijk worden uitgezonden, is ook een tweede en een derde kanaal van Eleven Sports actief via de decoder van Telenet actief, uiteraard enkel voor de abonnees van Play Sports.