Het team D-VISION van Dansstudio D-MOTION trekt over een week naar het Europees Kampioenschap Street Dance. De laatste maanden leveren de dames topprestaties, wat ook een ticket geeft voor hun deelname op 20, 21 en 22 mei aan het EK in Kalkar. In de verte lonkt zelfs het wereldkampioenschap. Leading lady en coach Leni Degros koos zelf de opvallende foto voor dit artikel: geen gezichten maar een boodschap: “Genoeg met al die vooroordelen. Wij zijn allemaal gewoon mensen: HUMAN!”

 

“D-VISION is een wedstrijdgroep van Dansstudio D-MOTION”, steekt Leni Degros (25) van wal. “Onze hiphopdansgroep bestaat uit 12 gedreven dansers tussen 15 en 22 jaar. Met passie, met vuur  trainen we de ziel uit ons lijf. We staan voor een zware uitdaging.”
De danseressen uit Sint-Truiden en Zoutleeuw zijn niet aan hun proefstuk toe. Ook naar het Belgisch Kampioenschap werd er hard toegewerkt, en met succes. Maar volgende week in Kalkar wacht hen een nog grotere uitdaging. Leni vertelt: “We zullen er op verschillende criteria worden beoordeeld: techniek, podiumgebruik, synchroniteit, expressie en concept. Wij kozen ervoor om dit jaar extra in te zetten op het concept. Ik geloof daar zeer sterk in en werkte een verhaal uit dat draait om vooroordelen en labels. Iets dat we allemaal jammer genoeg wel kennen… Iedereen krijgt tegenwoordig een stempel opgeplakt. De dansers dansen daarom met zwarte tape op hun mond. Achteraan staat een karaktereigenschap die anderen hen toeschrijven, maar wat hun raakt als ze dit horen. Die eigenschap is doorstreept en hieronder staat human. We zijn immers allemaal gewoon mensen, geen labels.”
Dromen
“Lieve Coenen, de leidinggevende van deze dansschool, gunt ons met veel liefde dit avontuur”, vervolgt Leni. “Ze steunt ons door dik en dun en ik ben haar dankbaar dat ze mij de kansen geeft om samen met mijn dansgroepen te groeien. Wij hebben immers nog heel wat dromen. Als we volgende week hoog genoeg eindigen, dan mogen we in augustus deelnemen aan het wereldkampioenschap in Blackpool, Engeland. We gaan de komende dagen dus nog keihard trainen. Het moet perfect zijn, en we willen domineren in alle hiphopdansstijlen”, klinkt het enthousiast.
De Truiense en Zoutleeuwse danseressen eindigden vierde op het Belgisch Kampioenschap en gaan nu volop voor een podiumplaats Europees.