Er werden gisterenavond twee nieuwe schepenen ingezworen in Sint-Truiden. Dat betekent dat er ook twee schepenen moeten vertrekken. Wellicht met spijt in hun hart verlaten Ingrid Kempeneers en Jurgen Reniers, beiden van CD&V, na drie jaar het schepencollege. Zij zullen vanaf januari zetelen in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (OCMW).

Nog twee schepenen uit Zepperen
Vanaf 1 januari 2022 zal Nina Kvikvinia (N-VA) als schepen fungeren. Zij zal voor de resterende 3 jaar van deze legislatuur voortbouwen op de beleidsprioriteiten die we als bestuursploeg bij begin van de legislatuur in 2019 uitgezet hebben. Voor het beleidsdomein Toerisme wil ze graag een gezinscamping uitbouwen in de stad. Verder wil ze focussen op het verder optimaliseren van de opvangplaatsen voor kinderen. Vanuit invalshoek Jeugd en Natuur en Leefmilieu wil zenadruk leggen op meer groene ruimte voor jongeren.

Ook Stijn Vanoirbeek (CD&V) uit Zepperen zal de komende drie jaar mee de stad besturen. Hij is een nieuwkomer in de politiek en schopt het tijdens zijn eerste politiek ervaring al tot schepen. Hij erft sport- en recreatieve planning, cultuur, bibliotheek, kunstonderwijs, lokaal gezondheidsbeleid, roerend erfgoed, archief, musea, wijk- en dorpszaken en tenslotte senioren. Om zijn politiek mandaat naar behoren te kunnen uitvoeren, vermindert hij ook zijn professionele activiteiten.”