Richtlijnen ziekenhuisbezoek
Wegens de Corona pandemie, is een aangepaste bezoekregeling van kracht. Op deze pagina lees je alle info over het bezoek aan een opgenomen patiënt. Kom je op consultatie of onderzoek (bvb. medische beeldvorming) of ben je een externe (bvb. leverancier, vertegenwoordiger) dan gelden verschillende richtlijnen, hiervoor kan je links een keuze maken.

BEZOEKVERBOD vanaf 4 januari 2021
Onze bezoekregeling wordt aangepast rekening houdende met de geldende overheidsrichtlijnen.
Wegens de actuele situatie zien we ons genoodzaakt om tijdelijk het bezoek af te lasten voor alle patiënten (tenzij patiënten in eindelevensfase) en dit voor de veiligheid van onze patiënten, hun familie én onze medewerkers. Dit is een tijdelijke maatregel en wordt steeds geëvalueerd. Via de website én onze sociale media houden we je op de hoogte. Het tijdelijk BEZOEKVERBOD gaat in vanaf 4 januari 2021. We rekenen op jouw begrip en medewerking.

Er zijn specifieke regelingen en uitzonderingen voor volgende afdelingen: 

 • Dagziekenhuis
  Een begeleider mag enkel de patiënt brengen en halen tot aan/vanaf de ingang van het ziekenhuis. Uitzonderingen zijn enkel mogelijk, indien de patiënt hulpbehoevend of wilsonbekwaam is. Dan moet de ene begeleider, die hiervoor toestemming krijgt via de arts, ook gescreend worden op COVID.
  Kinderen die voor een kleine ingreep een dagje in het ziekenhuis blijven, mogen vergezeld worden door één ouder of voogd, ook deze begeleider moet gescreend worden op COVID.
 • Materniteit
  De partner (of één andere aangeduide persoon) mag bij de bevalling aanwezig zijn en is gedurende het hele verblijf toegelaten (ook om in te slapen). Broertjes en/of zusjes mogen éénmalig op bezoek komen. Ander bezoek is niet mogelijk.
 • Pediatrie
  Een ouder (of voogd) slaapt in (bij een opgenomen kind jonger dan 18 jaar) en blijft bij het patiëntje tot ontslag uit het ziekenhuis. Van deze ouder wordt ook een COVID-test afgenomen. De andere ouder/voogd kan niet op bezoek komen.

Kom je naar het ziekenhuis, neem dan de volgende richtlijnen door voor een vlot bezoek.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust: 011 69 91 11. Blijf niet met medische vragen of problemen zitten, wij helpen je graag verder met veilige zorg! Alle medewerkers dragen uit voorzorg extra beschermende materialen, zoals mondmaskers.