STVV kan de race naar de veiligheid een flinke boost geven, maar dan moet er gewonnen worden tegen een stugge ploeg als Moeskroen. Maes laat de elf van de match tegen Kortrijk staan, in de hoop dat die de positieve lijn zouden verderzetten.

De eerste helft is een maat voor niks, alleszins voor STVV. We 72 procent balbezit, maar geen kans die naam waardig. Moeskroen met 28 procent en vier schoten binnen het kader maakt er wel een. Een mak STVV op achterstand, Moeskroen op voorsprong en niet onverdiend.

In de 10de minuut komt Schmidt enorm goed weg! Dit heet door het oog van de naald kruipen! De Japanner talmt te lang om het leer weg te jassen en Da Costa kan de bal afblokken. Met meer geluk dan kunde knalt het leer tegen de lat weer het veld in. Xadas kan zelfs nog uithalen op de rebound, maar op die herneming zet Schmidt z’n fout recht met een uitstekende redding. Toen minuten later voert Tabekou een gewaagde volley meer dan degelijk uit. Schmidt moet de poging uit z’n hoek slaan

We moeten een half uur erop wachten, maar dan zijn de Kanaries er voor het eerst. Brüls houdt de bal laag en De Ridder mag het vanop de zestien meter proberen, maar Koffi duikt het ronde ding uit z’n kooi. Er is op minuut 37 nog een (kleine) kans voor Suzuki maar zijn kopbal wordt slechte een “haar”bal.

Maar even later, in minuut 33 valt er dan toch een goal:  0-1 door Ciranni! Een Genkenaar die scoort op Stayen! De Ridder met domp balverlies op het middenveld, Tabekou gooit de bal in het Truiense strafschopgebied, maar Buatu kopt de bal als een jeugdspeler pardoes in de voeten van Ciranni. De kapitein van Moeskroen schudt een heerlijke volley uit z’n sloffen en Schmidt is kansloos. Verdiende voorsprong voor Les Hurlus. STVV met achterstand de kleedmakers in na een vervelende eerste helft waar n feite niks te beleven viel tenzij veel ergernis. Voetbal een feest? Ja wadde!

Een ander STVV na de rust. Neen, Moeskroen verdedigt met alle middelen en vooral vuil spel de voorsprong, STVV blijft vooraan onmondig, Mboyo lijkt een schim van zichzelf. De gemene overtreding van Xadas op De Ridder in de 53ste  minuut: tot drie-viermaal toe wil de middenvelder van Moeskroen de kapitein van STVV tegen de grond werken. Uiteindelijk trapt hij De Ridder dan maar aan op de achillespees. Het komt hem terecht op geel te staan, rood was wel beter op zijn plaats..

De kansen blijven voor Moeskroen. Da Costa legt in minuut 58 de bal sluw in de rug van de geelblauwe defensie en Xadas besluit over Schmidt te liften. Gelukkig voor de thuisploeg is het sluitstuk fluks uitgekomen en redt hij met het hoofd of de borst. Toch nog even STVV, maar Suzuki loopt zich fluks vrij op rechts. Nazon en Mboyo staan klaar voor doel. Suzuki pikt er die laatste uit. Mboyo heeft de bal maar binnen te schuiven, maar raakt de bal totaal verkeerd. Dit was dé kans, maar niet dus.

STVV gooit alles en iedereen in de aanval en dat schept mogelijkheden. Da Costa wacht braaf op de middellijn op de voorzet en stoomt in de 88ste minuut op Schmidt af, die niet anders kan dan in de fout gaan: geel en penalty en 0-2. Over en uit.

Van al de goeie dingen tijdens de voorbije wedstrijden hebben we niks meer teruggezien. Lopen voetballers dan zo vlug naast hun schoenen? Het was een match om heel snel te vergeten en zeker geen reclame voor het voetbal. En STVV, in plaats van naar voor te kunnen kijken, moet weer bibberend naar achter loeren, want Moeskroen en Cercle Brugge winnen en Beveren pakt een punt. We zijn nog niet aan de nieuwe patatten.

En Garcia verkast naar Mexico, dat is nu zeker, en STVV vang nog 700.000 euro voor deze speler.