Vanaf 1 augustus zal luchtvaartexpert Ward Decaluwe (56) de fakkel overnemen in DronePort. De nieuwe CEO staat voor de uitdaging om het bedrijf nieuw leven in te blazen. Decaluwe omschrijft zichzelf als een strategische en creatieve uitvoerder. “Mijn kracht ligt in mijn vermogen om mensen, teams, interne en externe partners te verbinden.”

Alle ogen in de Droneport-entourage zijn gericht op Ward Decaluwe. Hij is de man die verantwoordelijk wordt voor de verdere ontwikkeling van de regionale luchthaven en de bijhorende campus. Zal hij de doorstart van DronePort kunnen realiseren en van het project een referentie maken binnen de Europese drone-industrie? Het bedrijf DronePort zat de afgelopen jaren in het slop, mede door de coronacrisis en de trage uitvoering van regelgeving.

Decaluwe kan alleszins bogen op een indrukwekkende carrière in de luchtvaartsector bij Brussels Airport, het vroegere Sabena en Brussels Airlines. De afgelopen jaren heeft hij zich als consultant gericht op innovatie en strategische partnerships in de luchtvaartindustrie. “Airport Management, Operations en People Development zijn mijn passie”, vertelt Decaluwe. “Ik wil een echte leider en teamspeler zijn die goed presterende teams leidt om aanzienlijke verbeteringen te realiseren in de operaties, maar ook in de prestaties van elk individueel teamlid. Ik wil onze teams, onze interne en externe partners dynamisch met elkaar verbinden.”

Ward Decaluwe