Het wijndomein Kitsberg, pal op de grens tussen Heers en Sint-Truiden is vanaf nu een hotspot in Vlaanderen. Met andere woorden, zeker een bezoekje waard!

Na verschillende prijzen voor de wijnen zelf slepen Daniel Medarts en Evi Smets nu ook een mooie prijs in de wacht voor hun locatie.

Wij, Evi en Daniel, wilden een eigen wijn van topkwaliteit produceren. In 2008 ging onze droom eindelijk in vervulling. We besloten een wijngaard aan te leggen op een prachtig stuk grond op de grens van de gemeente Heers en de stad Sint-Truiden, pal in het hart van het glooiende Haspengouw. Lokale plaatsnamen als de Wijnberg, de Wingerd en het Wijngaerdveld zijn stille getuigen van het roemrijk wijnverleden van deze streek.
De ondergrond van ons domein bestaat uit klei, mergel en keien. Na studies bleek deze dan ook zeer geschikt voor het aanplanten van Chardonnay en Pinot druifsoorten. We gingen ijverig aan de slag en begonnen met het aanplanten van een 3000-tal wijnstokken. We waren maar wat blij te zien dat ons harde werk letterlijk z’n vruchten afwierp: momenteel rijpt onze eerste oogst in de kelders van ons wijnhuis.

Ontstaan Kitsberg, bron: website Kitsberg

Ga zeker zelf eens een bezoekje brengen!

Praktisch:

Daniel en Evi Medarts -Smets

info@kitsberg.be
T: +32 (0)477 24 46 98
Klein-Gelmenstraat 18
3870 Heers