BORGLOON – Met 30 medewerkers en een uitgebreid assortiment eigen bereide producten op basis van aardbeien of kersen staat de roze container op de Kernielerweg naast BelOrta in volle zomerse bloei te pronken. Nog tot eind augustus kan je bij Haspen Berry allerlei varianten met vooral aardbeien afhalen. Voor zaakvoerder Efi Gavriilakis is dit een droom die uitkomt.

Aardbeiensnoeperijen en een brede variatie aan aardbeiendesserts vers gemaakt door de aarbeiengirls

Haspen Berry, de drive-in van vooral aardbeien en ook kersen, heeft een ruim assortiment in de aanbieding: smoothies, milkshakes, ijsthee en likeur van aardbeien, ja zelfs een mojito van aardbeien. “Voor wie honger heeft staat onze verse aardbeienbrownie of aardbeiensorbet klaar”, vertelt Efi Gavriilakis (25). “En de aardbeien of kersen gedopt in chocolade vallen zeker in de smaak. Gewoon een bakje aardbeien kan je ook afhalen. Ik voel me echt dankbaar dat het zo goed loopt. Deze aardbeien drive-in is mijn eerste onderneming. Dankzij Elke die mee aan de wieg staat van het concept en mij heel goed op weg heeft gezet, kan ik deze droom realiseren. Wie had gedacht dat ik hier een voltijdse job mee heb? Ik heb studenten en flexijobbers want alleen kan ik het niet aan. We zijn hier 7 dagen op 7 open.” Samen met de jobstudenten en flexijobbers maakt Efi alles zelf én vers.  “Het ijs komt van bij Heide Atelier, een ijsatelier waar NAH-jongeren een vervolgopvang krijgen (jongeren met een Niet Aangeboren Hersenletsel, nvdr.). De aardbeiden komen van bij BelOrta en alles wordt hier met liefde klaargemaakt. Ik besef hoeveel geluk ik heb met mijn collega’s. Ik wens iedereen zo een team toe!”

Vier enthousiaste aardbeienmeisjes: Lore, Lize, Jolien & Chloë – “Zonder hen kon ik dit niet realiseren”, zegt Efi.

Van heinde en ver

Efi boomt met Haspen Berry, ook op sociale media. “Ik heb ruim 3000 volgers op Instagram. Geweldig! Mensen komen speciaal tot hier afgezakt vanuit Antwerpen, Geel, Maastricht, onlangs nog een papa met zijn dochter van Leuven. Ik zal het spijtig vinden als dit stopt op 28 augustus, maar we werken met een seizoensgebonden product. Ach ja, dit is op mijn pad gekomen. Ik vind dat ik vooral mijn dromen moet achterna gaan. Ik heb er nog andere hoor”, lacht Efi. “Ik zou graag evenementen organiseren, aan consulting doen, coaching op maat buiten in de natuur, mensen helpen daar waar ik kan. Vooral mijn dromen achterna gaan. Alles wat droombaar is blijft doenbaar! Schrijf dat maar op!”

Haspen Berry Drive In – Kernielerweg, op de parking naast BelOrta

ma-vrij: 15u-22u
zat & zon: 12u – 22u
                                                                                                                         
Elisa met een bakje aardbeien in chocolade en Efi die haar smoothie hoog houdt: “Wij zijn met alle medewerkers een superenthousiast team!”
Efi Gavriilakis

Foto’s – ©Evi Gavriilakis ©Rudi De Cock