Het Agentschap Wegen en Verkeer Limburg gaat de fietspaden langs de N76 tussen Kerniel (Borgloon) en Kortessem heraanleggen en verbreden. Concreet gaat het om bijna 8 kilometer. Er werd ongeveer 800.000 euro voorzien voor deze werken.

Het fietspad wordt aan beide kanten opgebroken, verbreed tot 2 meter en voorzien van asfalt. De eerste meters van de zijstraten binnen de projectzone worden mee geasfalteerd. Het fietspad krijgt daar een rode coating (triflex) voor extra zichtbaarheid. De fietsoversteekpunten worden gemarkeerd. Daardoor verhoogt het fietscomfort en de veiligheid voor de fietsers. De vernieuwing gebeurt in twee fases: beide zijdes van het fietspad komen afwisselend aan de beurt. Fietsers kunnen dan in twee richtingen rijden aan de kant waar niet gewerkt wordt.

Voor gemotoriseerd verkeer tussen de Heuvelstraat en de Oorsprongstraat geldt eenrichtingsverkeer richting Kortessem. Richting Borgloon loopt een omleiding via de Oorsprongstraat. Tussen de Oorsprongstraat en de rotonde aan de Vinckenroyestraat rijdt verkeer via versmalde rijstroken op de N76. De werken zullen in totaal zo’n anderhalve maand in beslag nemen.

In beeld – De N76 verbindt Borgloon met Kortessem via Kerniel. De huidige fietspaden in beton zijn aan een opknapbeurt toe. © Rudi De Cock