Op woensdag 23 november 2022 omstreeks 15 uur brak er brand uit in de oude wasserij aan de Hasseltsesteenweg in Sint-Truiden. TruiensNieuws meldde als eerste dat ramen en deuren in de omgeving gesloten moesten blijven. Gelukkig bleek nadien dat er nooit gevaar is geweest voor de omwonenden. Daarnaast was er een dikke pluim voor alweer de brandweerlui van de hulpverleningszone Zuid-West Limburg die voor een derde brand op korte tijd moesten uitrukken maar zeer doortastend te werk ging.

De brandweer heeft intussen een rapport klaar met de risico-analyse. Uit de vaststellingen bleek dat er geen gevaar was voor de omwonenden. Zonecommandant Bert Swijsen bevestigt: “We hebben tijdens de interventie geen asbestverspreiding geconstateerd buiten de gevels van het pand. Verder hebben wij ook geen asbestvezels binnen in het pand aangetroffen. Bijgevolg is er geen enkel vermoeden van een contaminatie die een risico voor de volksgezondheid inhoudt.”

Branddeskundigen onderzoeken verder wat de oorzaak van de brand is. Daarover komt later meer duidelijkheid.

Enkele dagen geleden was er ook al twee keer brand uitgebroken op andere plaatsen, telkens met een snelle en efficiënte ingreep door het brandweerkorps van Sint-Truiden.

Twee keer brand en twee keer efficiënte ingreep door bewoners en brandweer