Op exact dezelfde plaats waar zes weken geleden een automobilist werd beboet omdat hij het verkeersbord ‘verplicht afslaan naar links’ niet had gezien is datzelfde bord vandaag net als toen onzichtbaar. Politie en stad werden nochtans op de hoogte gebracht maar doen niets. Overtreders worden er zelfs beboet ondanks het feit dat de wetegving voorschrijft dat een verkeersbord goed zichtbaar moet zijn. Wie een verweerschrift indient tegen een verbalisering en nadien de motivatie van het parket wil kennen betaalt minstens 140 euro.

“Als een verkeerbord onzichtbaar is mag een overtreder in principe niet beboet, hoogstens aangemaand worden”, bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. Niet zo in Sint-Truiden. “Voor wie de stad met zijn auto doorkruist is er natuurlijk geen probleem; die kent de éénrichtingsstraten op zijn duimpje. Maar van iemand die voor het eerst ergens komt met de wagen mag je niet verwachten wat wel en niet mag met de wagen.”

Dus voor alle duidelijkheid: aan het kruispunt aan het Gangulfusplein komende van de Gildestraat moet je verplicht linksaf moet slaan. De politie werd op 19 december op de hoogte gebracht van het onzichtbare verkeersbord, maar in de praktijk is er niets gewijzigd.

Beeld vanuit de wagen op maandag 30 januari om 10.15 uur.