Het gemiddelde aantal dagelijkse hospitalisaties als gevolg van een coronabesmetting is de afgelopen week met 12 procent afgenomen. Het aantal besmettingen blijft min of meer stabiel, het gemiddelde aantal overlijdens stijgt nog erg licht. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.

Tussen 7 en 13 september werden dagelijks gemiddeld 1.974 nieuwe besmettingen met Covid-19 vastgesteld. Het gaat om een lichte stijging van 2 procent in vergelijking met een week eerder, maar er werden ook 9 procent meer testen afgenomen: gemiddeld 43.200 per dag. De positiviteitsratio is dan ook licht gedaald naar 4,9 procent en het reproductiegetal bevindt zich op 0,96, wat betekent dat de epidemie aan kracht afneemt. In totaal werden in ons land al ruim 1,2 miljoen besmettingen met het virus vastgesteld.

Het aantal ziekenhuisopnames is tussen 10 en 16 september gedaald met 12 procent in vergelijking met de week voordien. Dagelijks worden nog gemiddeld 60,3 coronapatiƫnten in het ziekenhuis opgenomen. Op dit moment liggen 701 coronapatiƫnten in het ziekenhuis (-1 procent), van wie er 220 intensieve verzorging nodig hebben (+2 procent).

Tussen 7 en 13 september stierven dagelijks gemiddeld 7 mensen aan de gevolgen van Covid-19, een stijging met 2 procent in vergelijking met het gemiddelde van de week voordien. In totaal overleden in ons land, sinds de start van de pandemie, al 25.494 mensen aan Covid-19.

Intussen heeft 86 procent van de volwassen bevolking minstens een eerste prik gehad van een Covid-vaccin, 84 procent is volledig gevaccineerd. Van de totale bevolking is dat 74 en 72 procent. Die percentages blijven de laatste tijd stabiel.