De lokale besturen van Wellen, Borgloon, Heers en Kortessem hebben besloten om samen het transport naar het vaccinatiecentrum regio Borgloon in het Panishof in Bommershoven te organiseren. Het initiatief mikt op alle inwoners die niet op eigen vermogen in het vaccinatiecentrum geraken en geen beroep kunnen doen op familie of vrienden.

Vanuit de verschillende (deel)gemeenten is het Panishof niet eenvoudig bereikbaar met het openbaar vervoer, daarom vond men het noodzakelijk om een alternatief te voorzien. Er wordt een minibusje gehuurd waarmee de betrokken burgers op een veilige manier en volledig volgens de coronaregels naar het vaccinatiecentrum te Bommershoven worden gebracht. Er worden vrijwilligers ingeschakeld om de ritten uit te voeren. Het transport verloopt volledig van deur tot deur en is gratis voor de gebruiker.

Burgers met een vervoersnood worden verzocht om na ontvangst van hun oproepingsbrief contact op te nemen met de daarin vermelde helpdesk op het nummer 011/ 49 49 01. Hier worden de vervoersnoden geregistreerd en doorgegeven aan de lokale besturen. De lokale besturen nemen contact op met de aanvragers om zo de nodige concrete afspraken te maken.

Vrijwilligers voor personenvervoer van en naar het vaccinatiecentrum regio Borgloon

Heel wat ouderen (85+) hebben ondertussen hun uitnodiging voor vaccinatie ontvangen. Velen van hen hebben echter geen eigen vervoer om naar het vaccinatiecentrum te komen.

Daarom zoeken de vier betrokken gemeenten vrijwilligers die met een (gehuurd) personenbusje deze inwoners bij hun thuis oppikken, naar het vaccinatiecentrum regio Borgloon brengen en daarna terug bij hun thuis afzetten. Ben je in het bezit van een rijbewijs B en wil je graag meehelpen in de strijd tegen het coronavirus? Neem dan de telefoon en bel naar 012 670 700 of stuur een e-mail naar info@wellen.be.