De cijfers dalen maar de R-waarde stijgt.

Corona

Er zijn minder dan 200 mensen opgenomen voor covid-19. Gisteren lagen nog 183 mensen in het ziekenhuis, van wie 35 op intensieve zorg, meldt Scienscano. De algemene trends blijven dalend. De voorbije week zijn per dag gemiddeld 4 mensen overleden.

Het aantal nieuwe besmettingen lag de voorbije week gemiddeld op 82 per dag. Dat is een daling met 13 procent tegenover de week voordien. 59 procent van die besmettingen werd gemeld in Vlaanderen, 24 procent in Wallonië, en 16 procent in Brussel.

In dezelfde periode daalde ook het gemiddeld aantal dagelijkse overlijdens van 7 naar 4 (-38 procent). Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames zakte de voorbije week naar gemiddeld 13 per dag, een daling met 15 procent tegenover één week eerder. De algemene trends blijven dus allemaal dalend.

In totaal liggen nog 183 mensen in het ziekenhuis voor de gevolgen van een coronabesmetting. 35 van hen liggen op intensieve zorg.

De R-waarde is donderdag opnieuw gestegen, maar volgens viroloog Steven van Gucht is er vooralsnog geen reden tot paniek.

Het reproductiegetal (R) geeft weer hoeveel mensen een besmette patiënt op zijn beurt besmet. Is dat cijfer bijvoorbeeld 2, dan besmet elke patiënt 2 anderen, die op hun beurt elk 2 anderen besmetten. Wanneer het op 0,5 ligt, besmetten 4 personen in totaal 2 personen, die er op hun beurt nog 1 ziek maken. Donderdag lag het cijfer op 0,93. Dat is nog onder die gevreesde 1, maar volgens Steven Van Gucht is het “haast zeker dat dit getal volgende week boven de 1 uitkomt. Of uiterlijk de week daarna.”

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Corona
Steven Van Gucht: “Spreek niet af op het kerkhof”

Alle cijfers blijven stijgen. “De afgelopen 7 dagen werden voor het eerst ruim 100.000 nieuwe besmettingen vastgesteld”, zei Van Gucht. Deze middag hield Sciensano een persconferentie. We hebben er de voornaamste dingen uit gehaald. Volgens de viroloog van Sciensano verslechtert ook de situatie in de woon-zorgcentra en kunnen we de …

Corona
Een kwart van de coronatests is positief

In de periode van 20 tot 26 oktober stierven in ons land elke dag gemiddeld 79,4 mensen aan Covid-19. Dat zijn er dagelijks zo’n 44 meer tegenover de zeven dagen ervoor. Alles samen bezweken in België al 11.308 patiënten aan het virus, een toename met 138 op één dag. Dat …

Corona
Menselijk en veilig gaan perfect samen: Trudoziekenhuis laat bezoek op covid-afdeling toe

Vanaf maandag 2 november passen Jessa en Sint-Trudo Ziekenhuis een nieuw bezoekersbeleid toe.  “Tot nu was het niet toegelaten om COVID-patiënten te bezoeken. Dat was in de eerste golf zinvol omdat we toen in het oog van de storm stonden. Bezoek toelaten zorgde voor een extra besmettingsrisico. Het was dus …