De weekgemiddelden stijgen!

Corona

Het dagelijkse gemiddelde van het aantal coronabesmettingen is weer licht gestegen. Dat blijkt zondagochtend uit de cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. In Sint-Truiden kwam er geen besmetting bij!

Dat zat eraan te komen als we de dagelijkse stijging van de voorbije week bekijken: op 1 september waren er dat nog 194, op 5 september al 630

Gemiddelde aantal besmettingen stijgt voor het eerst
De jongste zeven dagen waarvoor volledige cijfers beschikbaar zijn, kwamen er iedere dag gemiddeld 453,6 nieuwe besmettingen bij. Dat is een stijging van 3 procent. Voor het eerst, want gisteren spraken we nog van een stagnatie.  Een dag eerder ging het nog om gemiddeld 445 nieuwe gevallen. In absolute cijfers zijn er vandaag 87.825 besmettingen in ons land, en dat zijn er 651 meer dan gisteren.
Het gemiddelde aantal overlijdens blijft nog wel licht dalen, tot 3,1 per dag. Ook het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames blijft licht dalen tot 16,7 per dag. In totaal zijn er in ons land nu 9.906 overlijdens geteld van personen die besmet waren met het coronavirus.
Opvallend is dat het aantal nieuwe besmettingen de jongste zeven dagen in iedere provincie stijgt, met uitzondering van Brussel en Antwerpen. Maar daar waren ze al hoog genoeg!

Vakantie en coronamoeheid
De lichte stijging van zondag, na weken van dalingen, zat eraan te komen. Dat zegt viroloog Marc Van Ranst op Radio 1. “Ze is te wijten aan twee factoren. Ten eerste het feit dat duizenden vakantiegangers zijn teruggekomen van op reis. Die gingen naar plaatsen als Spanje en Frankrijk, waar meer virus is dan bij ons. Ze brengen dat mee naar hier en verspreiden het hier dan verder.” De tweede factor is moeheid tegenover de maatregelen. “Je merkt dat overal, onder meer aan de kritische opiniestukken van de voorbije dagen en weken. Mensen worden de maatregelen moe en als ze die niet meer volgen vertaalt zich dat meteen in stijgende cijfers.”

Vanaf volgende week zal er nog slechts één persconferentie per week worden gegeven over de evolutie van het coronavirus in ons land. De cijfers worden wel nog altijd dagelijks in een rapport gecommuniceerd door Sciensano.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Corona
Al meer dan 10.000 doden, gemiddelde besmettingscijfer stijgt minder

Het coronavirus heeft in België al aan 10.001 mensen het leven gekost. Dat blijkt woensdagmorgen uit de voorlopige cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano. In totaal zijn ook al 117.115 bevestigde besmettingen vastgesteld in ons land. De stijging van het aantal besmettingen blijft wel almaar trager verlopen. In de week van …

Corona
Aantal besmettingen blijft stijgen aan trager tempo

In de week van 19 tot 25 september zijn er in België gemiddeld 1.540,7 bevestigde coronabesmettingen per dag vastgesteld. Dat is een stijging met 11 procent in vergelijking met een week eerder, zo blijkt dinsdagmorgen uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. De stijging van het aantal besmettingen blijft …

Corona
Nu al bijna 170 besmettingen per 100.000 inwoners

Tussen 10 en 23 september zijn er in ons land 168 besmettingen per 100.000 inwoners geregistreerd. Dat is een stijging met 144 procent tegenover de periode van twee weken ervoor. In de week van 17 en 23 september werden gemiddeld 1.528 besmettingen per dag geregistreerd (+24 procent), blijkt zondag uit …

%d bloggers liken dit: