In één dag toename met 5.728

Corona

Tussen 29 september en 5 oktober zijn in België dagelijks gemiddeld 2.915,9 nieuwe coronabesmettingen bevestigd, zo blijkt vrijdag uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gaat om een stijging met 72 procent in vergelijking met de zeven dagen daarvoor.

Dat brengt het totale aantal mensen die in ons land positief testten op 143.596. Dat zijn er liefst 5.728 meer dan het totaal dat gisteren gerapporteerd werd. Al 8,2 procent van de gemiddeld 36.600 coronatesten per dag leveren nu een positief resultaat op.

In totaal zijn 10.126 personen in België aan Covid-19 overleden (een toename met 18 in vergelijking met gisteren). Tussen 29 september en 5 oktober stierven dagelijks gemiddeld 12 mensen aan het virus. Dat zijn er 5,1 meer dan het gemiddelde van de voorgaande week.

In de ziekenhuizen werden de voorbije week gemiddeld elke dag 96 nieuwe patiënten opgenomen, een stijging met 38,6 procent. Volgens de meest recente cijfers worden 1.110 ziekenhuisbedden ingenomen door Covid-patiënten, van wie er 213 intensieve zorgen nodig hebben.

Kinderopvang
Ouders van kinderen die in quarantaine moeten omdat (een deel van) hun school of kribbe sluit wegens corona, zullen voortaan een beroep kunnen doen op tijdelijke werkloosheid omwille van overmacht. De Kamer heeft daarvoor donderdag het licht op groen gezet. Enkel N-VA stemde tegen.

Limburg kleurt ook roder
De nullen verdwijnen van de tabel als sneeuw voor de zon. In Limburg zijn er slechts drie gemeenten “wit’, de rest begint steeds roder te worden. Dat wil zeggen: meer besmettingen. Heel concreet: In Sint-Truiden zijn sedert de uitbraak al 825 mensen besmet en dat is een stijging met 8 eenheden ten opzichte van gisteren. Het R-getal bedraagt 3,890, dat wil zeggen dat één besmette persoon er momenteel drie andere besmet. Hasselt (892, +20, R 1,720) en Genk (855, +11, R 1,600) zullen waarschijnlijk ook hun R-getal zien stijgen de komende dagen.

Volgens de laatst beschikbare cijfers liggen er in de Limburgse ziekenhuizen momenteel 41 coronapatiënten, waarvan 7 op de intensieve en één zieke beademd wordt. Dat betekent een wekelijkse toename met 64%.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Corona
Een kwart van de coronatests is positief

In de periode van 20 tot 26 oktober stierven in ons land elke dag gemiddeld 79,4 mensen aan Covid-19. Dat zijn er dagelijks zo’n 44 meer tegenover de zeven dagen ervoor. Alles samen bezweken in België al 11.308 patiënten aan het virus, een toename met 138 op één dag. Dat …

Corona
Menselijk en veilig gaan perfect samen: Trudoziekenhuis laat bezoek op covid-afdeling toe

Vanaf maandag 2 november passen Jessa en Sint-Trudo Ziekenhuis een nieuw bezoekersbeleid toe.  “Tot nu was het niet toegelaten om COVID-patiënten te bezoeken. Dat was in de eerste golf zinvol omdat we toen in het oog van de storm stonden. Bezoek toelaten zorgde voor een extra besmettingsrisico. Het was dus …

Corona
Alle Belgische ziekenhuizen vragen lockdown.

De situatie in de Belgische ziekenhuizen is kritiek, het zorgpersoneel zit op zijn tandvlees en de verspreiding van het virus toont voorlopig geen enkele vertraging. “Mijnheer de Eerste minister en heren minister-presidenten, de tijd van talmen is voorbij.” De versterking van de “lockdown”-maatregelen is niet langer een mogelijke optie, het …