Koop een mondmasker en schenk er één aan een kankerpatiënt

Corona

Stichting tegen Kanker lanceert vandaag een grote campagne om mondmaskers te verkopen, een solidariteitsactie voor mensen die getroffen zijn door kanker.

Voor elk gekocht masker, wordt er één geschonken aan een kankerpatiënt. Uw vrijgevigheid biedt een onmiddellijk en tastbaar voordeel aan patiënten.

Hoe werkt het?
U koopt acht mondmaskers voor € 30, alle kosten inbegrepen. U ontvangt thuis 4 mondmaskers en de overige 4 worden geschonken aan kankerpatiënten door Stichting tegen Kanker (via de Levensloopcomités en de patiëntenorganisaties).

Waarom deze actie?
Sommige kankerbehandelingen verzwakken het immuunsysteem. Mensen die in kankerbehandeling zijn of onlangs een behandeling hebben ondergaan, zijn bijzonder vatbaar voor infecties (virussen en bacteriën). Ze lopen daarom meer risico op het ontwikkelen van complicaties indien ze getroffen worden door Covid-19. Om hen te beschermen is het dragen van een mondmasker en het respecteren van de veiligheidsmaatregelen (veiligheidsafstanden, quarantaine) essentieel.

Een solidariteitsactie
Stichting tegen Kanker zal geen winst maken met deze actie. Het is geen fundraisingactie, maar een solidariteitsactie voor mensen met kanker. ,U zal met de aankoop niet kunnen genieten van een fiscale korting. De maskers van Stichting tegen Kanker bieden een zekere bescherming dankzij een filtervermogen van 86%. Ze werden besteld via een Belgisch bedrijf, dat ze in Polen laat produceren. Dus met alle veiligheidsgaranties die de Europese Unie vereist.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Corona
Persconferentie Sciensano: “Wees voorzichtig met ouderen”

Sciensano geeft vanaf deze week nog één personferentie in plaats van de drie per week de voorbije maand. De belangrijkste elementen van deze persconferentie zetten we even voor u op een rij. We zien een kleine versnelling in toename. We komen met 847 nieuwe coronabesmettingen in de buurt van het hoogtepunt …

Corona
R-waarde stijgt nog steeds in Sint-Truiden

Tussen 1 september en 7 september is het gemiddelde aantal coronabesmettingen opgelopen tot 547,4 per dag. Dat is een stijging met 22 procent tegenover vorige week. Dat valt af te leiden uit de voorlopige gegevens van het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Voor de zesde dag op rij toont het …

Corona
Aantal besmettingen en ziekenhuisopnames nemen toe

  Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen tot gemiddeld 502,1 per dag, in de jongste week waarvoor geconsolideerde cijfers beschikbaar zijn (de periode van 30 augustus tot en met 5 september). Het gaat om een stijging van 13 procent. Dat blijkt uit de recentste gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano woensdag. In totaal …

%d bloggers liken dit: