Stichting tegen Kanker lanceert vandaag een grote campagne om mondmaskers te verkopen, een solidariteitsactie voor mensen die getroffen zijn door kanker.

Voor elk gekocht masker, wordt er één geschonken aan een kankerpatiënt. Uw vrijgevigheid biedt een onmiddellijk en tastbaar voordeel aan patiënten.

Hoe werkt het?
U koopt acht mondmaskers voor € 30, alle kosten inbegrepen. U ontvangt thuis 4 mondmaskers en de overige 4 worden geschonken aan kankerpatiënten door Stichting tegen Kanker (via de Levensloopcomités en de patiëntenorganisaties).

Waarom deze actie?
Sommige kankerbehandelingen verzwakken het immuunsysteem. Mensen die in kankerbehandeling zijn of onlangs een behandeling hebben ondergaan, zijn bijzonder vatbaar voor infecties (virussen en bacteriën). Ze lopen daarom meer risico op het ontwikkelen van complicaties indien ze getroffen worden door Covid-19. Om hen te beschermen is het dragen van een mondmasker en het respecteren van de veiligheidsmaatregelen (veiligheidsafstanden, quarantaine) essentieel.

Een solidariteitsactie
Stichting tegen Kanker zal geen winst maken met deze actie. Het is geen fundraisingactie, maar een solidariteitsactie voor mensen met kanker. ,U zal met de aankoop niet kunnen genieten van een fiscale korting. De maskers van Stichting tegen Kanker bieden een zekere bescherming dankzij een filtervermogen van 86%. Ze werden besteld via een Belgisch bedrijf, dat ze in Polen laat produceren. Dus met alle veiligheidsgaranties die de Europese Unie vereist.