Tussen 5 september en 11 september is het gemiddelde aantal coronabesmettingen gestegen naar 746,3. Dat is een stijging met liefst 51 procent tegenover de week voordien. Dat blijkt dinsdagochtend uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.

Het gemiddelde aantal coronabesmettingen stijgt sterk. Het totale aantal besmettingen sinds het begin van de epidemie komt daarmee uit op 94.306 +851) gevallen. Ook het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames is tussen 7 en 13 september verder gestegen naar 30,3. In totaal zijn in ons land al 19.344 opgenomen wegens COVID-19 (+31). Het aantal doden komt uit op 2,7 per dag in de periode van 5 tot 11 september. Het totale aantal dodelijke slachtoffers staat nu op 9.927. (+2).

Sint-Truiden?
Hert aantal bijkomende besmettingen blijft laag, maar het blijft stijgen. Ook qua hospitalisaties blijft het behoorlijk rustig en overledenen zijn er al helemaal niet te betreuren. Ook het reproductiegetal daalt naar 2,750, maar blijft wel hoger dan Hasselt (0,500) en Genk (0,580). Maar Tongeren (3,000) stak ons voorbij. Het Limburgse gemiddelde ligt met 1,370 ook een stuk lager dan in Sint-Truiden.

Voetballers
Liefst elf voetballers van voetbalclub Rivo Riemst zijn besmet met het coronavirus. “Volgens de dokters hebben ze elkaar besmet in de douches”, zegt burgemeester Mark Vos. “We hebben op voorhand gewaarschuwd dat dit ging gebeuren”, is viroloog Marc Van Ranst scherp. Dit is meteen het bewijs dat deze groep van de bevolking niet straffeloos alle maatregelen mogen negeren, zoals we nu nog steeds maar al te vaak op televisie zien!