Jongeren kijken ernaar uit om een leuke zomer boordevol activiteiten te doen. Zo kun je via de vakantiewerking Bubbelpret in Sint-Truiden toffe activiteiten meebeleven zoals knutselen, toneel spelen, zingen, avontuurlijke sportactiviteiten en… dit allemaal samen met je bubbel. Hiervoor zijn er een 20 tal locaties met verschillende contactbubbels.  Voor enkele jongeren loopt deze vakantiewerking echter iets vlugger af dan gepland vanwege een mogelijke besmetting door corona.

Nadat vastgesteld werd dat één ouder een positieve coronatest had afgelegd was er een vermoeden van een coronabesmetting bij de kinderen van de vakantiewerking Bubbelpret. Hierdoor zijn de vakantiebubbels preventief stopgezet en is het vermoeden van coronabesmetting meegedeeld aan de bevoegde diensten.

Er waren 2 vestigingen waar de kinderen van de betrokken ouder deze en vorige week werden opgevangen.  Alle medewerkers en kinderen die in contact gekomen zijn hebben een test ondergaan. Gelukkig bleken deze test negatief te zijn. Daar er ook contact geweest is door andere familieleden in een andere vestiging, is ook deze derde vestiging preventief gesloten.

Alle ouders uit de betrokken bubbels werden op de hoogte gebracht van de mogelijke besmetting in hun bubbels en de sluiting van de vestigingen. Contact Tracers zullen hiervoor contact opnemen met de betrokkenen om verdere stappen te bespreken.