Sinds 1967 al laat Noël Reynders de klokken van het belforttorentje over de grote markt van Sint-Truiden luiden. Als blijk van waardering voor zijn jarenlange bijdrage als beiaardier werd hij in de bloemetjes gezet. Het eerbetoon was een erkenning van zijn onvermoeibare inzet en passie voor de beiaardcultuur.

Noël Reynders heeft zich zijn hele leven ingezet als beiaardier. Het bespelen van de beiaard stond altijd voorop, zelfs boven zijn persoonlijke of familiale verplichtingen. Zonder zijn toewijding zouden er geen wekelijkse beiaardconcerten zijn geweest, die een vaste waarde zijn in de stad. Zijn passie heeft hij doorgegeven aan zijn zonen, die eveneens beiaardiers zijn in Sint-Truiden en Zoutleeuw. Hierdoor blijft zijn nalatenschap in de beiaardwereld voortbestaan. Naast zijn rol als beiaardier, was Noël Reynders ook een inspiratiebron voor vele studenten als muziekleraar. Zijn enthousiasme en deskundigheid hebben vele generaties muzikaal gevormd en geïnspireerd.

De iconische belforttoren van Sint-Truiden is intussen al 25 jaar erkend als Unesco Werelderfgoed. Ter gelegenheid van dit jubileum is er een tentoonstelling die nog tot 1 september loopt. Deze tentoonstelling biedt een diepgaand inzicht in de geschiedenis van het belfort en de beiaardcultuur. Bezoekers kunnen meer te weten komen over de restauratiewerken die plaatsvonden tussen 1997 en 2001. Bovendien is er een mogelijkheid voor een virtueel bezoek aan de toren en de beiaard, waardoor de rijke geschiedenis en het technische vernuft van dit erfgoed tastbaar worden.