Afgelopen zaterdag organiseerde Legendary Slayers motorritjes doorheen Haspengouw gevolgd door een buurtfeest op Terkoest. Met de actie wil de vzw Autihulp financieel steunen zodat die hun begeleidingscapaciteit kunnen optrekken, en tegelijkertijd ook laten zien dat ze motards zijn met een goed hart die strijden tegen onrecht. “De opbrengst die wij schenken zal dienen als tussenkomst zodat de kosten voor de begeleiding lager worden voor de mensen die dit nodig hebben”, vertelt Mitch Erckens.

De vzw Legendary Slayers wil de begeleiding aan kinderen en jongeren met autisme ondersteunen en organiseerde zaterdag een motorrun. “Wij zijn een motorbende met een goed hart”, steekt ondervoorzitter Mitch Erckens van wal. “Onze brother- en sisterhood Legendary Slayers is een feitelijke vereniging en we proberen te helpen waar we kunnen. Neem nu Autihulp. Die organisatie zet zich in voor de begeleiding van kinderen en jongeren met autisme. Maar als je ziet hoe hoog de nood aan begeleiding is voor personen met autisme, dan is er meer vraag dan aanbod. En dan springen wij graag bij!”

De organisatie bereidde de motorrun goed voor met een uitgestippelde route doorheen Haspengouw die kinderen de mogelijkheid geeft te genieten van een ritje op de moto of een trike (driewielig). Samen met wegkapiteins en de lokale politie zorgde de bewegwijzerde route voor een veilig parcours. “Het buurtfeest op Terkoest dat daarop volgde had de bedoeling om mensen uit de buurt te betrekken en hen warm te maken voor goede doelen”, geeft Mitch mee.

Met deze goede daad is Legendary Slayers niet aan haar proefstuk toe. Mitch Erckens legt uit: “Zo hebben we begin dit jaar voedselpakketten ingezameld en verdeeld onder een aantal organisaties die zich bezighouden met de voedselbedeling voor kansarmen. We hebben een benefiet georganiseerd voor een jongen met een zeldzame spierziekte om geld in te zamelen voor een rolstoelschommel. We hebben hulpgoederen geleverd aan een opvangcentrum voor Oekraïense vluchtelingen en in de zomer organiseren we een kamp voor kinderen met een beperking.”

Ouders

In feite waren het Manolito en Feya, de ouders van Mitch, die de vereniging hebben opgericht. Mitch getuigt: “Zij zijn een koppel die samen al vele diepe zeeën hebben doorzwommen. Zij weten hoe moeilijk het kan zijn wanneer je op de armoedegrens leeft en wanneer je kinderen hebt met een beperking. Toen ze vastbesloten waren om onrecht en armoede het zwijgen op te leggen stichtten ze de vzw met deze vurige naam. Ondertussen zijn we met een hele groep van tieners tot veertigers en ouder; een heel breed publiek. Wij hebben leden in België, Nederland, Duitsland en Noorwegen, allemaal met dezelfde ideologie en allemaal met een eigen verhaal en een eigen rugzak.”

 

Mitch en zijn ouders…motards met een gouden hart

Mitch hoopt in de toekomst met de club nog mensen te kunnen helpen. “We hopen dat we in de toekomst iedereen die het nodig heeft kunnen helpen. Wij hebben een hart voor mensen met autisme, we hebben een hart voor iedereen, dik of dun, groot of klein, met of zonder beperking, maakt niet uit wie je bent. Ons doel is ons groot hart te tonen met concrete acties”, besluit Mitch.