Aline Ghys en Patricia Robinne zijn beiden de drijvende krachten achter hun communicatiebedrijfje Idearté, in Aalst-Dorp. Idearté bestaat inmiddels al 30 jaar en is voortrekker inzake duurzame communicatie. “We blijven allebei dromen van en werken aan een betere wereld”, vertelde Aline Ghys in het radioprogramma Thuis in Haspengouw.

Het communicatiebureau uit Aalst-Dorp bestaat dertig jaar. Oprichtster en bezieler Patricia Robinne kreeg 8 jaar geleden versterking van Aline Ghys. “Wij helpen bedrijven en organisaties met hun communicatie”, vertelt Aline op Trudo FM. “Wanneer een bedrijf nood heeft aan nieuwe klanten of nieuwe medewerkers dan gaan wij hen helpen om dat te communiceren en de juiste mensen te bereiken. We hebben daarbij oog voor het verbeteren van de wereld. Moet iets echt geprint worden of  kunnen we evengoed onze doelen bereiken zonder het papier? Ook het sociale aspect is van tel: mensen die geen pc hebben of een beperking hebben, hoe kunnen we hen betrekken? Het inclusieverhaal vinden we heel belangrijk waarbij we de klassieke beeldvorming van enkel witte mannen van boven de 50 overstijgen.”

Projecten steunen

Opvallend is dat bij Idearté organisaties met een goed doel hun projecten mogen komen voorstellen. “Samen met alle medewerkers kiezen we dan een mooi project uit dat we volop steunen, niet met geld, maar met 20 werkuren per medewerker, om een campagne voor die organisatie uit te bouwen. Zo hebben we recent ons ingezet voor het Tongerse Casana, de vzw van Ellen Wos en Annemie Wysmans, die een veilige en warme plek voor jonge meisjes (12 tot 18 jaar) met een eetstoornis en hun families wil aanbieden. Wij hielpen hen mee opstarten met een logo, een website en hen zo een duw in de rug te geven. In ons team is er iemand die zelf een familielid heeft met een eetstoornis, wat het natuurlijk nog sterker maakte en erg dichtbij deed komen.”

Boek

Aline en Patricia kropen in 2023 ook in hun pen. Het boek ‘De kracht van duurzame communicatie’ is vlot geschreven en leesbaar voor een breed publiek. Aline en Patricia schenken een boek weg aan een van de luisteraars en lezers van TrudoFM/TruiensNieuws. Wie interesse heeft stuur ons een mail waarin je jezelf even kort voorstelt en je vertelt waarom je het boek graag wil winnen. Inzenden kan tot 10 februari via info@trudofm.be of info@truiensnieuws.be

Bedrijfsleiders, marketeers en communicatieprofessionals kunnen inschrijven voor de keynote over duurzame communicatie. Auteurs van het boek, Patricia en Aline, nemen je mee doorheen alle hoofdstukken en geven je inzicht in duurzame communicatiestrategieën en communiceren over duurzaamheid. Afspraak op 16 februari om 13 uur in The Spire, Aalst-Dorp, Sint-Truiden. Schrijf je meteen in voor de lezing én ontvang een boek: https://www.duurzamecommunicatie.be/keynote/
In beeld: Patricia en Aline van Idearté ©️ Idearté