Eergisteren lanceerden we een bericht op onze Facebookpagina over het al dan niet verbieden van pony’s op kermissen.

Met meer dan 100.000 views, maar vooral meer dan duizenden stemmen vonden we het toch nodig om hier een klein artikel aan te wijden.

Maar liefst 70% van jullie zijn voor een verbod van kermispony’s (in Sint-Truiden). Velen vinden het een schande dat de dieren tussen al dat lawaai de ganse tijd toertjes moeten wandelen en dit zonder enige pauze.

Graag willen we na ons te informeren dit toch wat nuanceren, toch wat Sint-Truiden betreft. Een 5-tal jaar geleden werd in samenspraak met de eigenaar van de “attractie”, het stadsbestuur en de toenmalige korpschef Philip Pirard, een aantal afspraken schriftelijk vastgelegd.

Hierin stond ondermeer bepaald dat er een drinkbak ten alle tijden aanwezig moest zijn en dat de dieren voldoende rust moesten hebben tussen elke inspanning.

Indien we eveneens een kijkje nemen op de Facebookpagina van de eigenaar, zien we dat de diertjes dagelijks op de weide hun rust krijgen en naar hartenlust kunnen grazen.

Gezien de inspanningen die deze persoon levert voor het welzijn van zijn dieren mag dit zeker en vast ook eens vermeld worden om zo de negativiteit en onwetendheid eens te kaderen!

Dit alles werd gebaseerd op een wetenschappelijk rapport.