Bij een snelheidscontrole afgelopen zaterdag 15 juni heeft de politie op verschillende locaties voor in totaal 15 rijbewijzen ingetrokken wegens overdreven snelheid. Vooral op de Expresweg N80 gingen automobilisten zwaar in overtreding met topsnelheden tot 218 kilometer per uur. Eén persoon kreeg een extra PV aangesmeerd wegens het niet willen naleven van de bevelen van de bevoegde ambtenaar.

Afgelopen zaterdag 15 juni werden er verspreid over drie locaties op het grondgebied van Sint-Truiden 1866 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Op de Luikersteenweg – nochtans een regio met trajectcamera’s – leverde dat 82 PV’s op. Twee automobilisten zagen er hun rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er werd door hen 130 kilometer per uur gereden, waar de maximum toegelaten snelheid 70 is. Op de Noordoostelijke Omleiding werden er 180 PV’s genoteerd met 3 ingetrokken rijbewijzen. De maximum snelheid ligt er wettelijk ook op 70, maar één automobilist werd betrapt met een snelheid van 148 kilometer per uur. Maar die trieste records sneuvelden op de derde locatie, de N80 Expresweg. Daar werden er 10 rijbewijzen ingetrokken, met 218 kilometer per uur als triest recordcijfer.

Verder werden er 4 onmiddellijke inningen uitgestuurd voor gsm’en achter het stuur, 2 voor illegale tuning van de wagen en één voor het niet naleven van wat de politie aan de betrokkene vroeg, de zogenaamde weerspannigheid.