Met de app ‘MyPolice-Belgium’ zal de burger gemakkelijker in contact kunnen komen met de politie en sneller alle nuttige informatie terugvinden. Een woordje uitleg.

“Dienstverlening aan de burger is de belangrijkste opdracht van de Geïntegreerde Politie”, aldus Vincent Moreau van de politie. “Met de app ‘MyPolice-Belgium’ gaat de burger essentiële informatie snel terugvinden. De app bevat een samenvatting van de vele websites. Hij is beschikbaar in de Google Play Store en de Apple Store en is zeer gebruiksvriendelijk. Je hoeft enkel je taal en gemeente te kiezen en ‘MyPolice’ doet de rest. Het is de bedoeling dat de burgers gemakkelijker in contact kunnen komen met de politie en sneller alle nuttige informatie kunnen terugvinden”, stelt Moreau.

De app bevat alle informatie die te vinden is op de websites van de lokale politiezones die gekoppeld zijn aan de website politie.be”, aldus de woordvoerder. “Je ontdekt er verschillende tabbladen met een presentatiepagina, lokaal nieuws, federaal nieuws, de noodnummers, de opsporingsberichten en het formulier voor online aangiften. Je hoeft enkel over het scherm te vegen om naar het volgende menu te gaan. Voor de politiezones die hun eigen website hebben en dus niet gekoppeld zijn aan de website politie.be, zal er een link openen naar hun specifieke website.”

Foto © Rudi De Cock