De voorbije jaren vond het Repair Café maandelijks gastvrij onderdak in het Technicum en beschikte over een vast herstellokaal in het Oud-Atheneum in de  Zoutstraat. Beide verhuizen nu: vanaf 15 januari 2020 zijn de vrijwilligers  van het Repair Café maandelijks te gast in de refter van basisschool Momentum voor het herstellen van zowat alles: fietsen, huishoudtoestellen, computers, kleding en zo meer. Ook het vaste  herstellokaal wordt in deze school ondergebracht.

Maar er is meer: door de samenwerking kiest de school Momentum samen met de leerlingen, de ouders en de hele buurt voor een warme en duurzame samenleving. Ze streven er naar minder afval en helpen mekaar over alle grenzen van leeftijd of afkomst heen. De school breidt dit meteen uit met een nieuw project: een plantenhotel waar dankzij de goede zorgen  van de leerlingen, kamerplanten herstellen en een nieuw leven krijgen.

Om meteen al de juiste toon te zetten voor deze samenwerking en dit project, hebben de leerlingen samen met meester Marco een lied speciaal voor deze gelegenheid geschreven.