Na een relatie van bijna drie jaar is er een einde gekomen aan de relatie tussen Nina Derwael en Siemen Voet. Daarnaast heeft Nina  geen competitie meer afgewerkt sinds augustus 2021. Maar voor het WK waagt ze haar kans. Dat WK is in Liverpool over 10 dagen en ze stoomt op naar meer dan 80% capaciteit. “Liverpool is voor mij een tussenstap om volgend jaar in Antwerpen weer mijn beste niveau te halen”, zegt de ex-Olympisch Kampioene.

Ze genoot wel van de periode van ‘Dancing with the Stars’. Maar achter de schermen speelde er wat anders. “De relatie was op, ik sliep slecht en had last van mijn maag”, vertelt ze. “Maar ik ben heel blij dat ik mee mag naar het WK maar zZowel lichamelijk als geestelijk ben ik ver weggeweest. De terugkeer naar het harde topsportleven ging nooit gemakkelijk zijn, dat wist ik. Mijn spiermassa is nog steeds niet helemaal terug. Fysiek schat mijn coach Marjorie Heuls mij op tachtig procent. Ook mentaal was de terugkeer naar de dagelijkse routine niet makkelijk.” Nina hoopt in Liverpool toch wat te kunnen realiseren. “Ik zie Liverpool als een tussenstap. Volgend jaar in Antwerpen sta ik er weer voor de volle 100%!”

Relatie gedaan gemaakt

“Ik heb mezelf boven onze relatie met Siemen gesteld”, vervolgt Nina. “Ik sliep slecht en had last van maagklachten. Siemen is getransfereerd naar Slovan Bratislava, de kampioen van Slovakije. Onze relatie heeft die fysieke scheiding niet overleefd. We gingen niet meer in dezelfde richting. Hij kon er niet zijn voor mij, ik niet voor hem, en dat woog op ons allebei. Daarom heb ik voor mezelf beslist dat het beter is om er een punt achter te zetten. We spreken elkaar nog af en toe. Het doet pijn om de relatie op te zeggen, maar het was de juiste keuze.”

Brug en balk

Nog volgens Derwael is ze fysiek wel klaar voor de twee toestellen die ze gaat doen. “Vloer en sprong heb ik twee weken geleden opzij gezet omdat mijn knie niet wou meewerken. Ik steek al mijn energie nu in brug en balk, de toestellen waar ik het team ook het meest kan helpen. Het blijft wel de bedoeling dat ik alle vier de toestellen blijf doen, maar tot nu toe liet mijn rechterknie dat niet toe. Het is dezelfde pijn waarvan ik ook in Tokio last had, en het vervelende is dat we niet altijd weten waardoor ze steeds terugkeert.”

Derwael zal in Liverpool een oefening brengen met moeilijkheidsgraad 6.5. Dat is 0.2 minder dan in Tokio, maar nog steeds bij de betere startwaarden in de wereld. “Mijn WK zal geslaagd zijn als we met een mooie teamprestatie terugkeren en als ik de oefeningen kan turnen die ik heb voorbereid. Als ik weer vertrouwen opdoe”, besluit Nina.

Foto © Golazo Media