Tranen van vreugde, hoogoplopende positieve emoties. Savino Del Bene Volley zal de finale spelen van de play-off in Italië. De ploeg van en met Britt Herbots (foto, midden onderaan) schakelde Milaan uit en bereikte voor het eerst in zijn geschiedenis de Scudetto Finale na een zwaar bevochten wedstrijd. De wedstrijd was volleybal op wereldniveau.

Met vastberadenheid en klasse behaalde Savino Del Bene Volley een indrukwekkende 3-0 overwinning op Milano, met setstanden van 22-25, 22-25 en 21-25. Het team, onder leiding van coach Barbolini, toonde een ongeëvenaarde vastberadenheid en focus, zelfs wanneer ze achter stonden. Vooral in de beslissende derde set kwam het karakter van het team naar voren, waarbij ze een achterstand van 17-13 wisten om te buigen naar een overwinning met 21-25. De overwinning is mee te danken aan uitstekende prestaties op het gebied van blokken en opslag, ondanks iets lagere ontvangst- en aanvalspercentages dan Milano. Het was een spannende wedstrijd waarin Milano een sterke start maakte, maar Savino Del Bene Volley terugvocht terug en veerkracht toonde, iets wat we vaak zien bij Britt Herbots in dergelijke situaties. Met spelers als Zhu Ting, Antropova en Herbots aan het front, liet Savino DBV zien waar ze toe in staat waren en veroverden ze de zege.

Coach Barbolini was na afloop vol lof voor zijn team, benadrukkend dat ze deze finale verdienden na hard werken en opofferingen. Met deze historische prestatie heeft Britt Herbots haar naam gebeiteld in de annalen van het Italiaanse volleybal, en staat Savino Del Bene Volley klaar voor de finale.

Allianz Vero Volley Milaan – Savino Del Bene Scandicci: 0-3 (22-25, 22-25, 21-25)

Toeschouwers: 4550

Fotocredit: Maurizio Anatrini